Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 2. 2014,
17.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 2. 2014, 17.59

8 let

Bettini skuša utišati govorice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji italijanski kolesar in selektor italijanske kolesarske reprezentance Paolo Bettini je zanikal, da naj bi Slovak Peter Sagan podpisal pogodbo z ekipo, ki jo ustanavlja Španec Fernando Alonso.

"Za zdaj nimamo še ničesar. Kolikor vemo, naj ne bi imeli še niti sponzorja, a mogoče bo prispela kakšna novica iz Dubaja," je za italijanski časnik La Gazzetta dello Sport dejal Bettini. Čeprav je veliko govoric, da naj bi člana nove ekipe postala tudi Peter Sagan in Samuel Sanchez, je Bettini jasno povedal, da "ekipo sestavljamo le trije ljudje. Alonso, njegov menedžer Abad in jaz. Veliko je zanimanja za našo ekipo, a niti jaz še nisem ničesar podpisal. Vsekakor lahko zagotovim, da ni še nihče ničesar podpisal. Pa naj bodo to kolesarji, športni direktorji ali preostalo osebje," je dodal Bettini, ki se dobro zaveda, da pravila Mednarodne kolesarske zveze velevajo, da se pogodbe z novimi delodajalci ne podpisujejo pred prvim avgustom v tekočem letu za naslednje obdobje.

Nedavno so se namreč v javnosti pojavile govorice, da je Peter Sagan praktično že član ekipe, ki naj bi mu plačala 3,3 milijona evrov na sezono. "Menim, da je menedžer Petra Sagana (Giovanni Lombardi, op. p.) prekoračil zgornjo mejo glede Saganove letne plače. Če mu je že kdo ponudil toliko, mi ni jasno, zakaj še ni podpisal. Govoril sem z Alonsom, ki je bil povsem jasen. Za ta denar lahko dobimo tri dobre kolesarje. Enega, da bo neprestano le sledil Saganu, ter še dva, ki bosta zato lahko zmagala na dirki," je dodal Bettini. Samuel Sanchez je preteklo nedeljo tudi uradno postal član ekipe BMC Racing. "Razmišljam le na kratek rok. Trenutno lahko potrdim, da bom dirkal v letošnji sezoni, kar je v tem trenutku najpomembneje," se je odgovoru na to, ali bo v prihodnji sezoni član ekipe Farnanda Alonsa, za španski Biciciclismo izognil Samuel Sanchez.

A poleg omenjenih dveh kolesarjev se ob koncu leta izteče pogodba tudi velikemu številu drugih kolesarjev. "Ni res, da ni nobenega najboljšega kolesarja med tistimi, ki se jim izteče pogodba. Ob koncu leta bo brez pogodbe približno 80 ali 90 kolesarjev, od katerih jih polovica želi prestopiti v našo ekipo. Med njimi je za nas prioriteta 12 ali 15 kolesarjev, ki so izjemni," je še dejal Bettini. Ekipo naj bi sponzoriral sponzor iz Združenih arabskih emiratov, ki je pripravljen na petletni dogovor. Poleg tega se omenja, da bi ekipo s kolesi lahko sponzorirale družbe Specialized, Cervelo ali Colnago.

Ne spreglejte