Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2012,
20.03

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 30. 1. 2012, 20.03

8 let, 1 mesec

''Zmaji'' si želijo prednosti domačega igrišča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zadnji poraz s Celovčani v Tivoliju (0:4) je še povsem živ, a ''zmaji'' na krilih zadnjih dveh zmag optimistično pričakujejo torkov medsebojnih obračun, hkrati pa si želijo zadržati četrto mesto.

Tilia Olimpija je drugi del začela z dvema porazoma v gosteh, nato pa zadnja obračuna odigrala na domačem igrišču in s predstavama navdušila navijače, ki so zadovoljni zapuščali dvorano Tivoli. Najprej je padel Medveščak, sploh prvič v Tivoliju od vstopa obeh ekip v EBEL, v nedeljo pa še aktualni prvak iz Salzburga, ki se je pod poraz podpisal z 1:5.

''Igrali smo vrhunsko, ključ do zmage se je skrival v obrambi. Veliko smo pomagali vratarju, saj nismo Salzburžane puščali same pred vrati, saj slednji znajo takšne priložnosti vedno izkoristiti. Morda smo tudi nekoliko bolje igrali na telo,'' je bil po tekmi zadovoljen Žiga Pance, ki je kar trikrat premagal nasprotnikovega vratarja: ''To je delo celotne ekipe, noben igralec ne doseže na tekmo nekaj zadetkov, če nima pomoči v soigralcih in primernih podaj. Mislim, da je to moj prvi 'hat-trick' v EBEL, nazadnje sem ga dosegel v mladinski konkurenci.''

Vedlin postal očka

Z novo zmago so ''zeleno-beli'' skočili na četrto mesto na lestvici, ki v končnici prinaša prednost domačega igrišča. ''Želimo ujeti priključek s četrtim mestom, ki nam omogoča v končnici prednost domačega igrišča. Upam, da nam bo to uspelo, a se je potrebno zavedati, da je pred nami še ogromno težkih obračunov,'' je sporočil želje 23-letni napadalec, ki bo do cilja skušal priti tudi z zmago proti Celovcu: ''Nova zahtevna preizkušnja, še dobro, da je pred domačim občinstvom, ki nam vedno da dodatno motivacijo. Poznamo se dobro, vemo, kako igra KAC, mi potrebujemo podobno predstavo kot proti Salzburgu ali morda še boljšo. ''

Proti celovškim ''zmajem'' ne bodo igrali Igor Cvetek, Aleš Mušič in Anže Ropret, vprašljiv pa je nastop Justina Taylorja. Po kazni se v ekipo vrača Boštjan Groznik, iz garderobe pa je prišla še ena vesela novica, branilec Domen Vedlin je namreč postal očka, njegova izvoljenka je namreč rodila sina Jana.

Ne spreglejte