Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
21.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 21.33

8 let

Zmaji obljubljajo boj do zadnjega atoma moči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po dveh zaporednih porazih morajo hokejisti Tilie Olimpije v petek v dvorani Tivoli iti na vse ali nič, saj so Acroni Jesenice oddaljene le še zmago od ubranitve naslova državnega prvaka.

Predstavnik z Gorenjske igra iz tekme v tekmo bolje in Zmajem je lahko še kako žal za zamujeno priložnost na četrti tekmi, ko so v zadnji tretjini popustili in izgubili z 2:3. Na peti tekmi so bili skozi celotno srečanje v podrejenem položaju, Železarji so jih zaustavili že v nevtralni tretjini, na koncu so morali priznati premoč z 1:7.

''Jeseničani so prvi zadeli, nam pa je uspelo izenačiti, a so nam zaradi naše nediscipline in napak ušli. Na koncu smo videli, da jih bomo težko ujeli. Zmagali so zasluženo, saj so bili boljši in hitrejši. Nam nič ni šlo in rezultat je temu primeren,'' je po tekmi dejal napadalec Egon Murič.

''Če se bo tako nadaljevalo, se bomo 'poklali'''

Tekmo so tokrat zaznamovali številni pretepi v zadnji tretjini, videli smo kar štiri boksarske vložke. Na koncu tekme so si oboji igralci prislužili več kot 250 minut kazni.

''Proti boksarskim vložkom nimam nič proti. Vsak mora braniti svoje barve. Imam pa proti takim stvarem, kot so se zgodile. Pretep ni imel nobene veze s hokejskim kodeksom. Igralec te napade od zadaj. To ne paše v ta šport, saj če bomo tako nadaljevali, bomo drug drugega po domače povedano 'poklali','' je o merjenu moči z Robertom Saboličem dejal ljubljanski napadalec, nato pa nadaljeval: ''Vsakega igralca spoštujem. Kdor gre v odprt boj, bo iz njega prišel kot zmagovalec ali poraženec. Ni pa pošteno, kar se je dogajalo. Poteza Saboliča po pretepu me je razočarala, saj sem ga do tega trenutka spoštoval kot korektnega igralca. Tudi sodniki niso opravili svojega dela, kot bi morali.''

Pred domačimi navijači dodatna motivacija

V petek bodo Ljubljančani skušali izsiliti sedmo tekmo finalne serije. ''Moč še vedno imamo. Potrebno jo je le prenesti na igrišče in pokazati, da imamo karakter, da se ne bomo kar tako pustili. Vse bomo dali v to tekmo, saj je v nasprotnem primeru vsega konec. V tekmo bomo šli maksimalno motivirani, morda imamo malo prednosti, saj imamo prednost domačega ledu,'' obljublja boj do zadnjega atoma moči Žiga Pance, ki optimizem črpa tudi v dejstvu, da bodo tekmo odigrali pred domačimi navijači: ''Jesenice imajo večji izbor igralcev, vseeno pa se ne bomo predali, temveč bomo dali vse od sebe, da izenačimo. V domači dvorani je vedno lažje igrati, saj dobiš dodatno motivacijo s strani navijačev in upam, da bo to v petek pomagalo.''

Ne spreglejte