Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 12. 2015,
22.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Black Wings Linz HDD Olimpija hokej liga EBEL

Petek, 18. 12. 2015, 22.13

8 let

Zmaji nudili dober odpor, a črna serija se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 32. kroga lige Ebel izgubili v Linzu z 2:4 (0:3, 2:0, 0:1).

Pred tremi tedni so Ljubljančani za vrhunec slabega niza izgubili v Linzu kar z 0:10. Težav ljubljanskega moštva medtem še zdaleč ni konec, pred dnevi so ostali še brez Andreja Hebarja, ki je poiskal nove izzive v Franciji, a današnja tekma proti vodilni zasedbi lige je bila povsem drugačna. Ljubljančani so sicer izgubili, a jih tekmeci niso še enkrat ponižali. Kljub temu pa je izid 2:4 pomenil še deseti poraz v nizu za tivolsko zasedbo.

Po visokem porazu na prejšnjem gostovanju v Linzu so zmaji vedeli, da jim nihče ne pripisuje prav veliko možnosti proti trenutno najbolj vroči ekipi v ligi. A se Ljubljančani niso ustrašili, krenili so zelo pogumno, a nato po protinapadu tudi hitro prejeli gol. Domači so dobili krila in ob glasnem navijanju stiskali obroč ter zadeli še dvakrat v razmaku 63 sekund. Iz gneče so dosegli še dva gola, tretjega z igralcem več.

Takrat so verjetno domači že začeli slaviti novo visoko zmago. Toda po tretjem golu je vratar zeleno-belih Oliver Roy dobesedno zaklenil vrata, ubranil nekaj nevarnih poskusov, kar je dalo soigralcem možnost, da se povsem sprostijo.

V drugi tretjini so zmaji nato sami dosegli dva gola v le treh minutah iz na dveh las podobnih akcij; pri prvi je Nik Pem pobegnil po levi in našel Žigo Pešuta, ki je zadel, potem pa je Sebastjan Hadžič po prodoru po levi našel Pema, ta pa je silovito streljal in zadel. Kar naenkrat je bila Olimpija povsem blizu, v zadnji minuti pa imela priložnost za izenačenje, a se je izkazal vratar Thomas Dechel.

Pričakovati je bilo mogoče silovit pritisk domačih, gostje pa so se izjemno dobro borili. Metali so se pod ploščke tekmecev in med 54. in 58. minuto sami imeli kar tri priložnosti za izenačenje; Pešut je za las zgrešil, največjo pa je zapravil branilec Fabian Scholz, ki je bil sam pred vrati, a s petih metrov ni premagal vratarja. Zadnji poskus pa je bil tisti Anžeta Ropreta.

Že minuto in 46 sekund pred koncem je gostujoči strateg Fabian Dahlem potegnil iz gola Roya, gostje so 50 sekund napadali, nato pa so domači izbili plošček, Andrew Kozek pa je postavil končni izid.

Vsekakor pa bi podobna igra, ob vseh težavah v moštvu in nenastopanju nekaterih še vedno poškodovanih igralcev, obetala pred naslednjo preizkušnjo v zgoščenem decembrskem urniku lige Ebel, ko jih čaka nov nastop že v nedeljo doma proti Znojmu, precej več kot na zadnjih domačih predstavah.

Ne spreglejte