Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 11. 2017,
18.43

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Robert Sabolič Žiga Jeglič Jan Muršak liga KHL legionarji Rok Tičar Neftehimik Nižnekamsk Torpedo Nižni Novgorod Admiral Vladivostok

Sreda, 22. 11. 2017, 18.43

6 let, 4 mesece

Prvi zadetek v klubski sezoni

Žiga Jeglič končal strelski post

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Žiga Jeglič | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Slovenci v ligi KHL so v tej sezoni doživeli več pretresov. Nekateri niso upravičili visokih pričakovanj, ki jih zahtevajo od tujcev, tako da so morali zapustiti klub. Seliti se je moral tudi Žiga Jeglič, ki si po treh mesecih lahko vsaj malce oddahne. Na sredinem obračunu z Metallurgom iz Magnitogorska je zadel prvič v sezoni.

Štirje Slovenci Jan Muršak, Robert Sabolič, Rok Tičar in Žiga Jeglič so sezono začeli v Kontinentalni hokejski ligi, ki do našega kvarteta z igralskega vidika letos ni bila najbolj prijazna. Tičar je pred dnevi ostal še brez drugega kluba. Oktobra je zapustil Avtomobilista iz Jekaterinburga, zdaj še Torpedo iz Nižnega Novgoroda in je trenutno še v iskanju delodajalca.

Selitev je okusil tudi Jeglič, ki se mu je po zgolj štirih podajah na 15 tekmah za sodelovanje prav tako zahvalil Torpedo. 29-letnik je novo domovanje našel pri Neftehimiku iz Nižnekamska, zanj do reprezentančnega premora odigral šest tekem in vknjižil eno podajo.

Jegliča nato po premoru na štirih tekmah ni bilo več v postavi ruskega kluba, ga je pa trener Andrej Nazarov v bitko poslal v sredo proti aktualnemu podprvaku Metallurgu iz Magnitogorska. Gorenjski napadalec je vrnitev na ledeno ploskev izkoristil na najboljši mogoč način. Po treh mesecih klubske sezone je na 22. tekmi v statistiko vpisal prvi zadetek – svojemu moštvu je priigral izenačenje na 1:1 (VIDEO), zmagali so s 5:2.

Neftehimiku gre v ligi odlično, trenutno je na tretjem mestu vzhodne konference, daleč pred vsemi v KHL je SKA Sankt Peterburg.



Muršak še čaka, Saboličevi krepko za končnico

Na premierni zadetek sezone pa še čaka reprezentančni napadalec Muršak, ki je zaradi poškodbe roke v tekmovalni ritem vstopil šele konec oktobra. Štajerec, ki je od slovenske trojice edini še pri Torpedu, je odigral 11 tekem, v statistiko pa dodal podajo. Torpedo je trenutno na petem mestu zahodne konference.

Robert Sabolič je na 32 tekmah štirikrat zadel in dodal 12 podaj, njegovemu Vladivostoku v tej sezoni ne gre.   | Foto: Vid Ponikvar Robert Sabolič je na 32 tekmah štirikrat zadel in dodal 12 podaj, njegovemu Vladivostoku v tej sezoni ne gre. Foto: Vid Ponikvar

V ligi KHL igra še napadalec Sabolič, ki nosi dres v tej sezoni skromnega Vladivostoka. Gorenjec je zanj letos odigral 32 tekem, na katerih je štirikrat zadel in 12-krat podal. S soigralci je na 12. mestu vzhoda, za končnico zaostaja že 14 točk.

Ne spreglejte