Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 3. 2014,
8.06

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 8. 3. 2014, 8.06

8 let, 3 mesece

Železarji odločeni, da se vrnejo v Gardeno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Edina slovenska ekipa, ki se je uspela prebiti v končnico lige INL, so Team Jesenice, ki v četrtfinalu, v katerem igrajo na tri zmage, proti italijanski Gardeni izgubljajo z 0:2 v zmagah.

Na obeh obračunih, ki so jih odigrali v gosteh, so hokejisti iz Zgornjesavske doline izgubili za tri zadetke, pokopala pa jih je slaba realizacija, saj so streljali več kot 110-krat, zadeli pa le trikrat. "Na prvem srečanju smo imeli veliko priložnosti. Igrali smo zelo agresivno, zelo napadalno in proti vratom nasprotnika sprožili ogromno strelov. Nekaj poskusov je zletelo mimo cilja, nekaj poskusov pa je italijanski vratar po čudežu ubranil. Pele so tudi vratnice, plošček pa nikakor ni želel tja, kamor smo želeli. Na drugi tekmi se je ponovila zgodba iz prve, ko smo spet veliko več streljali, bili boljši v polju, pa neučinkoviti ob zaključnih strelih," je na neučinkovitost na prvih dveh obračunih v pogovoru za uradno spletno stran kluba opozoril branilec Anže Zupančič.

Čeprav je samozavest na strani moštva, ki je redni del lige končalo na prvem mestu, so Jeseničani pred odločilno tekmo optimistični, kar je potrdil tudi 22-letni Zupančič: "Prepričan sem, da Gardena na Jesenicah ne bo imela take sreče, kot jo je imela na domačem ledu. Na Jesenicah se bo vse obrnilo nam v prid. Igramo dobro, smo hitri, imamo potrebno moč, tudi znanje je, zato sem prepričan, da naša igra ne potrebuje veliko sprememb. V soboto bomo uspešnejši v napadu in to nam bo odprlo vrata tudi v nedeljski obračun. Še enkrat bomo potovali v Gardeno, kjer pa smo sposobni vstopiti v polfinale končnice INL. Imamo zelo veliko željo dokazati, da si zaslužimo veliko več."

Sobotni dvoboj v Dvorani Podmežakla se bo začel ob 18. uri. Če bo jeseniška učinkovitost tokrat boljša in bodo naše zahodne sosede premagali, bodo navijači Team Jesenic svoje hokejiste v domači dvorani lahko pozdravili tudi v nedeljo.

Ne spreglejte