Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 1. 2015,
18.43

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 8. 1. 2015, 18.43

8 let, 3 mesece

Železarji edini držali stik, preostali Slovenci v ozadju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Redni del avstrijsko-slovenskega tekmovanja v ligi INL je končan, slovenski izplen pa ni nič kaj zavidljiv. Med petimi moštvi, ki so si že zagotovila končnico, je le eno slovensko.

V četrtfinalu lige INL bomo zagotovo videli vsaj enega slovenskega predstavnika, saj so si železarji vstopnico za izločilne boje priigrali že v rednem delu, ki so ga končali na tretjem mestu. Jeseničani so bili edina od petih slovenskih ekip, ki je lahko enakovredno parirala in držala stik z najboljšimi severnimi sosedi.

Najboljša peterica je bila v rednem delu korak pred preostalimi šestimi, od katerih se je petemu mestu – ta je vodil neposredno v play-off – še najbolj približal novinec Kapfenberg, ki je prvi del končal kar 15 točk za petim Zell am Seejem. Prvo mesto je le z dvema točkama prednosti pripadlo zmagovalcu lige v sezoni 2012/2013 Bregenzerwaldu, ki je imel v rednem delu najzanesljivejšega vratarja lige. Oscar Östlund je zaigral na prav vseh 20 tekmah in ubranil 93,77 odstotka strelov nasprotnikov.

Najzanesljivejši čuvaj mreže v slovenskih klubih je bil jeseniški Jure Pavlič, ki je uspešno posredoval v 92,91 odstotka primerih.

Najučinkovitejša igralca rednega dela sta ista kot lani, le da sta zamenjala mesti. Na vrhu je Petr Vala (Zell-am-See), ki je na 19 tekmah zbral 41 točk, štiri točke manj je v statistiko dodal Dylan Stanley (Feldkirch). Visoko na lestvici je Jeseničan Sašo Rajsar (35 točk), ki je dosegel največ, 20, zadetkov med vsemi. Ob igralcu več so se najbolje znašli hokejisti Kapfenberga, ki so izkoristili vsak četrti power-play, ob igralcu manj pa člani Lustenaua, ki so se ubranili v 89 odstotkih primerih.

Kako naprej?

Enajst ekip se je po rednem delu, glede na razvrstitev, razdelilo v dve skupini – skupina za razvrstitev in kvalifikacijska skupina .

Najboljših pet moštev rednega dela, ki so si že priigrala končnico, se bo na dodatnih tekmah (vsako bo odigralo osem tekem, štiri doma, štiri v gosteh) med seboj pomerilo za razvrstitev. Vodilna ekipa rednega dela v drugi del odnese štiri bonus točke, druga tri, tretja dve, četrta pa eno bonus točko.

Šest moštev, ki je redni del končalo na mestih med šestim in 11., se bo v kvalifikacijski skupini med seboj udarilo za tri dodatne vstopnice za končnico (vsako moštvo bo odigralo deset tekem, pet doma, pet v gosteh). Tudi v tej skupini moštva dobijo bonus točke. Šestouvrščena ekipa prejme štiri, sedma tri, osma dve, deveta eno točko, deseto- in enajstouvrščeni pa se v drugi del podajata brez bonus točk.

Drugi del se začenja že ta konec tedna, ko bodo zadnjeuvrščeni Založani gostovali pri Kitzbühlu, Jeseničani pri Zell am Seeju, Kranjčani pri Kapfenbergu, v knežjem mestu pa se bodo spopadli Celjani in Blejci.

Ne spreglejte