Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 10. 2012,
21.37

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 20. 10. 2012, 21.37

8 let, 6 mesecev

Vročekrvni Lamoureux bo počival pet tekem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
J. P. Lamoureux, v prejšnji sezoni vratar Olimpije, sedaj pa čuvaj mreže Beljaka, si je spet privoščil neumnost. Na tekmi v Znojmu je "napadel" sodnika in si prislužil pet tekem prepovedi.

Da je 28-letni Američan hitre jeze, je dokazal že v prejšnji sezoni lige EBEL, ko je še v dresu Olimpije s svojimi predstavami sicer navduševal ljubljanske navijače. A nemalokrat je svoje nestrinjanje in nezadovoljstvo s sodniškimi odločitvami izrazil z neprimernim obnašanjem. Tako se je na primer na četrtfinalni tekmi proti madžarski Albi spravil na hokejista Andrasa Horvatha, a so nato člani disciplinske komisije ugotovili, da je bil Lamoureux "sprovociran" in si je posledično prislužil le pogojno kazen dveh tekem.

Pri tokratnem "izbruhu" pa je ni odnesel tako poceni. Disciplinska komisija je namreč po ogledu videoposnetka in poročilu sodnika odločila, da bo vratar vodilnega Beljaka moral izpustiti pet tekem. Lamoureux je na petkovi tekmi proti Orlom iz Znojma že po peti minuti, ko so Čehi prvič pospravili pak v njegov gol, prejel petminutno kazen, nato pa še kazen igre, ker je s palico zamahnil proti sodniku. Čeprav je vodstvo Beljaka skušalo kazen preprečiti z obrazložitvijo, da ni imel namena nikogar poškodovati, tokrat disciplinski sodniki niso bili prizanesljivi. Vodstvo lige EBEL želi s to kaznijo pokazati, da bodo kaznovali vse prekrškarje, saj želijo ohraniti integriteto igre in varnost vseh uradnih oseb, tudi sodnikov.

Jean Philippe Lamoureux bo tako počival do 4. novembra, ko bodo Beljačani gostovali v Salzburgu.

Ne spreglejte