Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
14.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 14.49

8 let

Vnuk z dražbo v dobrodelne namene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Eden izmed najboljših slovenskih hokejistov vseh časov, Tomaž Vnuk, tudi po prenehanju igralske kariere ne miruje, saj je pripravil dražbo osmih dresov, katere izkupiček bo šel v dobrodelne namene.

Na začetku oktobra je Tomaž Vnuk oznanil, da zaključuje bogato športno kariero in slovenskih hokej je ostal brez enega izmed igralcev, ki je v zadnjih dveh desetletjih najbolj zaznamoval prostor na "sončni strani Alp" in tudi onkraj meja. Ob slovesu je sporočil, da bo na začetku prihodnje sezone organiziral poslovilno tekmo, prosti čas pa je sedaj namenil tudi dobrodelnemu delu, saj se je priključil organizaciji Rdeča žoga, s katero bo med 1. decembrom in 21. januarjem 2010 izpeljal dražbo dresov.

"Po koncu kariere sem malo pospravljal po omari in bil kar malo presenečen, da sem našel dres vsake ekipe, za katero sem doslej igral. Nato sem jih zbral skupaj in se odločil za dobrodelno akcijo. Dresi so ponujeni na dražbi, ki poteka na spletni strani www.24ever.si. Izklicna cena za posamezni dres je 150 evrov, skupaj pa bo na dražbi osem dresov," je o projektu, ki ga bo speljal v sodelovanju z organizacijo Rdeča žoga, dejal sedaj že legenda slovenskega hokeja.

Dva reprezentančna, šest klubskih dresov

Kot že omenjeno bo na spletni strani www.24ever.si za posamezni dres izklicna cena 150 evrov, en pa je bil že prodan, kupil ga je Intersport. Slednjega bo dobil eden izmed udeležencev dražbe. Udeleženci se bodo lahko potegovali za dres jugoslovanske reprezentance iz leta 1991, slovenske izbrane vrste iz leta 2004, dres Celja (sezona 1993/94), Feldkircha (1997/98), VSV iz Beljaka (2004/05), Alfe (2005/06), Jesenic (2006/07) in Olimpije (zadnja sezona). Dresi bodo v tem času razstavljeni po Sloveniji, svečana podelitev pa se bo odvila v Ljubljani.

Denar, ki bo zbran z dražbo, pa bodo po besedah predsednice organizacije Rdeća žoga, Slađana Mihajlović, prejeli: "Športniki invalidi ter nadarjeni socialno ogroženi otroci. Prav tako Rdeča žoga skrbi za socialno ogrožene družine in prispeva k aktivnem vključevanju posameznikov v socialno okolje. To bo prva taka dražba, ki jo s pomočjo Tomaža Vnuka organizira naša organizacija."

Dolgoletni kapetan Olimpije pa je sporočil tudi datum poslovilne tekme, ki bo na sporedu v hali Tivoli 28. avgusta. Kot sam poudarja bo imela po vsej verjetnosti dobrodelni značaj: "Obe zadevi sta povezani. Želimo si poln Tivoli. Rad bi se zahvalil vsem bivšim soigralcem, bivšim zvezdam Tivolija in pa drugih dvoran, v katerih sem nastopal. Zato pripravljam kar močno mednarodno zasedbo za to tekmo."

Na dražbi bodo naslednji dresi:

Ne spreglejte