Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2013,
20.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Los Angeles Kings Chicago Blackhawks Anže Kopitar Anže Kopitar

Četrtek, 6. 6. 2013, 20.28

8 let

VIDEO: Usoden poraz Kopitarjevih Kraljev?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na petek je v NHL spet oživela zahodna konferenca. S še enim porazom v konferenčnem finalu, je Chicago nad Kralji Anžeta Kopitarja pred selitvijo serije v domačo dvorano v zmagah povedel s 3:1.

Hokejistom Los Angeles Kings se v finalu zahodne konference severnoameriške profesionalne hokejske lige (NHL) ne piše nič dobrega. Slovenski reprezentant Anže Kopitar in soigralci so namreč v četrti tekmi finala proti Chicagu v Staples Centru izgubili z 2:3 in zdaj v seriji zaostajajo z 1:3. Peta tekma bo v soboto v Chicagu.

Za Kralje je bil to prvi poraz v domači dvorani po 15 zaporednih zmagah. Kopitar je na ledu preživel 21 minut in 48 sekund, poskušal dvakrat s strelom, toda v statistiko učinkovitosti se ni vpisal. Za Los Angeles, ki je dvakrat vodil, sta gola dosegla Slava Vojnov in Dustin Penner, za Chicago pa so v polno zadeli Bryan Bickell, Patrick Kane in Slovak Marian Hossa.

"Dosegli smo, kar smo želeli. Mislim, da je naša zmaga povsem zaslužena, bili smo boljši tekmeci. Tako v napadu kot v obrambi, še posebno pa smo ponosni na zadnjo tretjino. Smo blizu, a še zdaleč ni vsega konec. Los Angeles nam zagotovo ne bo dovolil, da bi se sprehodili do finala. Moramo ostati zbrani," je dejal Hossa, strelec odločilnega gola, ki ga je dosegel po protinapadu na začetku zadnje tretjine.

Tako kot praktično vse je bila tudi četrta tekma izenačena. V prvih dveh tretjinah sta bili ekipi izenačeni tako po rezultatu kot po številu strelov. Domači so imeli nekaj več čistih priložnosti, a vratar Corey Crawford je bil razpoložen, kar pa ne velja za domačega čuvaja mreže Jonathana Quicka, ki ni imel ravno svojega dneva, pri prvih dveh zadetkih se mu je po strelih od daleč plošček izmuznil v mrežo.

Chicago se je spet odlično branil z igralcem manj na ledu, kako dobro obrambo ima pa je dokazal predvsem v zadnji tretjini. Po vodstvu je povsem zaprl poti do Crawforda, tekmecu pa dovolil le dva strela. "Vsaka čast napadalcem, ki so brez napake pomagali branilcem. Domači si v zadnji tretjini niso pripravili niti ene same priložnosti," je bil zadovoljen Crawford.

Ne spreglejte