Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2013,
19.52

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Los Angeles Kings Chicago Blackhawks Anže Kopitar Anže Kopitar

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 19.52

8 let, 5 mesecev

VIDEO: LA Kings vrnili udarec, znova so v igri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Po uvodnih dveh porazih finala zahodne konference lige NHL so se hokejisti LA Kings prebudili pred domačimi navijači in slavili pomembno zmago s 3:1.

Že v četrti minuti je Justin Williams nakazal, da Kralji tokrat mislijo resno in popeljal ekipo v vodstvo. Naskok pred Chicagom, ki je bil učinkovit na prvih dveh tekmah v vetrovnem mestu, je povečal Slava Vojnov v drugi tretjini. Triindvajsetletni Rus je dosegel svoj peti zadetek v končnici, kar ga skupaj z Johnnyjem Boychukom uvršča na sam vrh med branilci. Ravno ob izteku slednje je tretjo tekmo finala na zahodu naredil bolj dramatično Bryan Bickell, ki je znižal na 1:2. Zadnjo besedo na tekmi je imel dobesedno kralj Dwight King, ki je v 60. minuti zadel prazno mrežo Chicaga, ki je poskušal brez vratarja izsiliti podaljšek. Da je imel v nedeljo le nekoliko slabši dan in da je forma še vedno odlična, je dokazal Jonathan Quick, ki je ubranil nekaj nevarnih poskusov gostov, najbližje izenačenju je bil v zadnji tretjini Bryan Bickell, a je Quick – bil je 95-odstotno uspešen – mojstrsko posredoval.

Slovenski hokejist Anže Kopitar je prebil na ledu 21 minut, v tem času pa ni uspel streljati na vrata Coreyja Crawforda, tako da je njegova statistika pri zbiranju točk ostala prazna.

''Tekmo smo začeli, tako kot smo se dogovorili pred srečanjem. Že od prvega sodniškega meta smo igrali 'na polno', ustvarjali smo pritisk, nismo jim pustili lahkih prehodov skozi nevtralno tretjino. Tokrat smo igrali bolje od njih, oni pa so bili boljši na prvih dveh tekmah. Ni nam pomembno, s kakšnim rezultatom zmagujemo, pomembno je le to, da je zmaga ostala doma in da ostajamo v igri. Tudi če bomo na naslednjih tekmah zmagovali z 2 : 1, bomo zadovoljni,'' je povedal strelec prvega zadetka za Kralje Justin Williams. ''Bili smo v igri, imeli smo kar nekaj priložnosti za zadetek, a nam ni uspelo. Ko smo se ogreli, smo igrali na visoki ravni, a žal ne vseh 60 minut,'' je po tekmi dejal ''dolžnik'' Chicaga v končnici Jonathan Toews.

Naslednje srečanje bo že v četrtek, ko bodo Kralji lovili izenačenje in 16. zaporedno zmago v domačem Staples Centru, Matt Green verjame, da se bodo v Chicago vrnili z ugodnim rezultatom: ''Opravili smo prvi del naloge, zdaj moramo iti po drugo zmago, da bo serija pred vrnitvijo v Chicago izenačena. Emocije so na vrhuncu in vsi smo navdušeni, saj gre za najbolj pomemben del sezone.''

Ne spreglejte