Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 4. 2010,
18.46

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 18. 4. 2010, 18.46

8 let, 3 mesece

V enajstih obračunih le ena zmaga Hrvaške

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nedeljski slovenski tekmec na svetovnem prvenstvu divizije I bo Hrvaška. Tekmeca sta se doslej med seboj pomerila enajstkrat, Risi pa so južnim sosedom prepustili le eno zmago.

Slovenci in Hrvati so se doslej med seboj udarili enajstkrat, prepričljivo pa so bili boljši nasprotnik Risi, ki so se zmage veselili kar na desetih obračunih. ''Kockasti'' so do edine zmage prišli leta 1993, ko so na prijateljskem turnirju zmagali z nogometnih 1:0. Tudi gol razlika je krepko v korist Slovenije, saj znaša 79:11, kar pomeni, da so Hrvati dali v povprečju na tekmo po en zadetek.

Od enajstih obračunov sta se tekmeca trikrat pomerila na svetovnih prvenstvih, dvakrat v kvalifikacijah po osamosvojtvi, preostali tekme pa so bile v znamenju prijateljskih tekem ali turnirjev. Najvišja zmaga je znašala 15:1, to pa se je dogodilo dvakrat. Prvič na prvem medsebojnem obračunu, nato pa še leta 2001, na svetovnem prvenstvu, ki je potekalo v Ljubljani. Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Litvi so se Risi namučili, saj so zmagali s 4:2.

Ne spreglejte