Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 5. 2014,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 22. 5. 2014, 12.41

8 let

V boj za medalje na SP Rusija, Finska, Češka in Švedska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V polfinalu svetovnega hokejskega prvenstva se bosta pomerili reprezentanci Finske in Češke ter Rusije in Švedske.

V dvorani Čižovka Arena, ki sprejme okoli 9.500 gledalcev, sta se v prvem četrtfinalnem dvoboju udarili reprezentanci ZDA in Češke. Američani, ki so lani po skoraj desetletju končali sušo medalj na SP, bodo na novo odličje morali počakati vsaj še eno leto, saj so Čehi slavili s 4:3. V sedmi minuti so sicer povedli Američani, a so prvi polfinalisti po zaslugi odlične igre z igralcem več – disciplinsko kazen tekme si je prislužil ameriški kapetan Justin Abdelkader – v drugi tretjini povedli s 4:1. Ko je že kazalo, da bodo Čehi mirno pripluli do konca obračuna, so Američani skorajda pripravili preobrat. Dobro minuto pred koncem, ko so poskušali brez vratarja, je v razmiku 13 sekund dvakrat zadel Tyler Johnson, a za popoln preobrat in podaljšek jim je zmanjkalo časa.

Polfinalni nasprotniki Čehov, ki bodo izboljšali sedmo mesto z lanskega prvenstva, bodo Finci.

V drugem četrtfinalu so Rusi proti Francozom, ki so že z uvrstitvijo med najboljših osem dosegli lep uspeh (v četrtfinalu so se znašli prvič po letu 1995), upravičili vlogo favoritov. Za napredovanje v polfinale so za hrbet francoskega vratarja Cristobala Hueta pospravili tri ploščke, prvi zadetek na prvenstvu je prispeval tudi Jevgenij Malkin, medtem ko je Sergej Bobrovski ohranil mrežo nedotaknjeno – ubranil je vseh 16 strelov (razmerje strelov 28:16 za Ruse). V rusko ekipo se je po tekmi odsotnosti vrnil Aleksander Ovečkin, ki je igral v prvem napadu, medtem ko je Malkin sestavljal drugi napad.

Zbornaja komanda se bo za finale udarila z aktualnimi svetovnimi prvaki Švedi.

Ranjeni finski levi šokirali Kanado, prvaki pretrd oreh za domačine

Finci, ki so bili v skupinskem delu bleda senca iz svojih zlatih časov, so očitno vrhunsko predstavo prihranili za četrtfinalni dvoboj proti Kanadi, ki so ga dobili tesno s 3:2. Zmagoviti gol so zabili 3 minute pred koncem srečanja. Javorjevi listi, ki na medaljo na SP čakajo od leta 2009, ko so v Švici postali podprvaki, bodo morali počakati še najmanj do naslednjega SP.

Zadnjo četrtfinalno tekmo so odigrali domačini, ki so se še tretjič pod vodstvom stratega Glena Hanlona uvrstili v četrtfinale. Bučna podpora s tribun je bila zagotovljena, a kaj ko so jim nasproti stali aktualni svetovni prvaki Švedi, ki so jih premagali s 3:2 in se uvrstili v polfinale.

Ne spreglejte