Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 1. 2015,
21.53

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 6. 1. 2015, 21.53

8 let, 3 mesece

Trepetali do srečnega konca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Olimpija je še enkrat več dokazala, da je Tivoli zanjo ugodnejše prizorišče kot Trg republike, in še drugič v treh dneh slavila. V ljubljanskem hokejskem hramu je tretjič v sezoni padel Gradec (3:2).

Zeleno-beli so v nedeljo proti Innsbrucku končali niz petih porazov, a je imela zmaga tudi grenak priokus, saj sta se poškodovala Tom Zanoški (poškodba prsta na roki) in Matej Hočevar (rama). Kako dolgo bosta odsotna, v klubu ne želijo napovedovati, a prve napovedi niso najbolj spodbudne.

Olimpija je tako Gradec pričakala brez omenjenih napadalcev, priložnost za igro pa je dobil Tadej Snoj. Gostje, za katere igra nekdanji zmaj Miha Verlič, ki se je izjemno majhnemu številu ljubljanskih gledalcev – zbralo se jih je dobrih 500 – prvič predstavil v dresu Gradca, prav tako niso nastopili popolni. Trener Todd Bjorkstrand, ki mu pomaga Ivo Jan, je v Ljubljano pripotoval brez napadalca Olivierja Latendressa in branilcev Clemensa Unterwegerja in Matta Kellyja.

Bomba Medveca za hitro vodstvo Gostitelji so srečanje začeli izjemno napadalno in panterje v prvih treh minutah povsem stisnili pred njihov gol ter dodobra ogreli vratarja Dannyja Sabourina, ki je zaustavljal domače strele. A v šesti minuti je lahko le nemo pogledal, ko je po bombi branilca Olimpije Kyla Medveca, ki je z desne strani ustrelil skoraj z modre črte, plošček švignil za njegov hrbet. Gostje so v deveti minuti zapretili prek Andersa Bastiansena. Norvežan se je sam znašel pred ljubljanskim čuvajem mreže Andyjem Chiodom, a je na srečo domačih streljal prek vrat.

Zeleno-belim se je sredi tretjine ponudila priložnost, da z igralcem več zvišajo vodstvo, kar jim je uspelo po zaslugi kapetana Aleša Mušiča, ki se je v gneči pred golom dobro znašel in postavil izid tretjine. Avstrijci so še najbolj razživeli ob koncu prvega dela, a jim rezultata ni uspelo spremeniti.

Kapetan udaril še drugič Panterji, ki imajo za seboj zelo slab mesec in pol – na zadnjih 16 tekmah so izgubili 14-krat –, so na začetku druge tretjine prevzeli pobudo. Domača hobotnica Chiodo je že v prvih sekundah trikrat posredoval in bil nekajkrat na preizkušnji tudi, ko je Boštjan Groznik moral v 23. minuti na kazensko klop, vendar zaostanka niso znižali. Bolj kot se je tretjina bližala polovici, nevarnejši so postajali zeleni, kar se jim je obrestovalo v 30. minuti. Še drugič na tekmi je za veselje v ljubljanskem taboru poskrbel Aleš Mušič, ki je po akciji kolegov iz napada Andreja Hebarja in Anžeta Ropreta Sabourina matiral s strelom pod prečko. Gostje so zaostanek stopili v 37. minuti, ko je Chioda s strelom z leve strani presenetil Kevin Moderer in svojo ekipo na zadnji odmor popeljal z zaostankom dveh zadetkov.

Zdržali napade in trenerju podarili najlepše darilo Avstrijcem v zadnjih 20 minutah rednega dela ni preostalo drugega kot popoln napad, Andy Chiodo je bil tako lep čas na preizkušnji in prvih deset minut, tudi s pomočjo okvira vrat, držal soigralce pri vodstvu s 3:1, v 50. minuti pa po strelu Manuela Ganahla klonil. Tudi po polminutnem odmoru domačega stratega Fabiana Dahlema, ki bo lahko do konca sezone računal na branilca Maksa Selana, je Gradec še naprej več napadal, Olimpija pa je neuspešno poskušala predvsem iz protinapadov. Dve minuti pred koncem se je Verličevim ob izključitvi Aleša Mušiča ponudila še prednost igralca več, 40 sekund pred iztekom igralnega časa pa so gostje iz igre povlekli še vratarja in napadli s šestimi možmi, a jim podaljška ni uspelo izsiliti.

Olimpija je s 13. zmago v sezoni trenerju podarila najlepše darilo za 49. rojstni dan. Kljub slavju Ljubljančani ostajajo na dnu EBEL-ligaške razpredelnice, tri točke za Innsbruckom. V petek bodo palice v gosteh prekrižali z neprepričljivim Celovcem.

Ne spreglejte