Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 5. 2015,
16.51

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 3. 5. 2015, 16.51

8 let, 3 mesece

Slovenski selektor še vedno obžaluje Beloruse, ruski dirigent redkobeseden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ruski selektor Oleg Znarok po zmagi nad Slovenijo ni bil zadovoljen ne z igro ne z dejstvom, da se je poškodoval še en njegov varovanec. Matjaž Kopitar zadovoljen s pristopom k drugi tekmi.

Aktualni svetovni prvaki po dveh tekmah ostajajo stoodstotni, po Norvežanih so v nedeljo zgodaj popoldne s 5:3 ugnali še Slovence, ki so se Rusom zoperstavili brez prevelikega strahospoštovanja. A navkljub dvema zmagama, selektor Oleg Znarok po obračunu ni bil zadovoljen.

Na novinarski konferenci je v pičlih 30 sekundah, v katerih je več časa govorila prevajalka kot on, zamrmral le: "Mislim, da danes nismo imeli sreče. Nismo igrali najbolje." Verjetno se je prvi stavek nanašal na poškodbo branilca Jevgenija Birjukova, ki ga je plošček v drugi tretjini zadel v obraz, zdravniški pregled pa je pokazal, da je utrpel dvojni zlom čeljusti. Tekma proti Sloveniji je bila zanj najverjetneje zadnja na tem prvenstvu. Zbornaja komanda je sicer po obračunu z Norvežani ostala še brez napadalcev, za Danisa Zaripova je prvenstvo že končano, Viktor Tihonov, izpustil je tekmo s Slovenijo, pa bo še igral.

Kopitar zadovoljen s pristopom, a: Potrebujemo točke

Slovenija po dveh tekmah, ki jih je odigrala v manj kot 24 urah, ostaja brez točke, a Matjaž Kopitar je lahko z igro proti Rusom veliko bolj zadovoljen. "Za fante je bil to velik napor. Čeprav sem bil včeraj jezen na njih, moram priznati, da so se res dobro pripravili in odzvali ter tekmo pričakali, kot se za gre. Če gledamo samo to tekmo, smo lahko zadovoljni, če gledamo generalno, pa ne moremo biti. Lahko bi bilo še slabše, lahko pa bi bili, če ne bi dobili dveh ali treh prepoceni zadetkov, še bliže. Ampak takšno razmišljanje je nerealno. Vem pa, da bi bili vsi veliko bolj zadovoljni, če bi včeraj v drugi polovici tekme, ko smo imeli ogromno priložnosti, kakšno izkoristili. Takšne priložnosti moraš izkoristiti, če hočeš tekmo dobiti. Zato mi je žal. Če bi bili Belorusi res toliko boljši, mi pa bi igrali po naših najboljših močeh, potem ne bi imel kaj reči, tako pa mi misli neprestano begajo nazaj. Danes je bilo bistveno bolje kot včeraj, a prevečkrat se nam dogaja, da smo všečni. Mi moramo dati točke na lestvico, drugače bo cirkus," je povedal v pogovoru z novinarji.

Kopitar je po tekmi z Belorusi naredil konkretne rošade. Napad Jeglič – Tičar – Sabolič je edini ostal enak, ob Janu Muršaku in Anžetu Kopitarju je zaigral Tomaž Razingar, ob Žigi Pancetu Aleš Mušič in Ken Orajenšek, v četrtem pa so igrali Marcel Rodman, Miha Verlič in Boštjan Goličič. Kako je selektor videl spremembe?

"Eni igrajo bolje, drugi slabše, eni konstanto, eni morajo igrati bolje. Od včeraj do danes je bilo za nas zelo malo časa, da smo pregledali stvari in naredili še en takšen sestanek, kot so igralci navajeni pred tekmo. Se bodo pa stvari še spreminjale, saj se bo vrnil Jan Urbas. Me pa veseli, da tudi, ko smo malo krajšali klop, da ni bilo pretirane utrujenosti, vsaj pokazali je niso. Zdaj naj se fantje spočijejo, jutri bomo naredili sestanek, naredili pripravo na trening, odtrenirali in potem imamo normalno večerno tekmo. Jaz sem prepričan, da bomo pripravljeni na to tekmo."

Tretji obračun bodo risi odigrali v torek, ko jim bo na večerni tekmi (20.15) nasproti stala Slovaška.

Ne spreglejte