Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 2. 2017,
17.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Gašpr Sušanj Andrej Hočevar Matic Podlipnik legionarji Gregor Koblar Matija Pintarič Andrej Tavželj David Rodman Anže Kuralt Boštjan Goličič Grenoble francoski pokal Edo Terglav

Ponedeljek, 20. 2. 2017, 17.34

6 let, 7 mesecev

Pred več kot 11 tisoč gledalci do pokalne lovorike

Slovenski kvartet z Grenoblom francoski pokalni prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Francoski hokejski prvoligaš Grenoble, v katerem pomembne vloge igrajo štirje Slovenci, je v nedeljo pred več kot 11 tisoč gledalci v pariški dvorani Bercy po hudem boju v finalu francoskega pokala s 3:2 v podaljšku premagal Rouen. To je prva trenerska lovorika Eda Terglava, odkar je na položaju glavnega trenerja.

Kar moštvu Eda Terglava ni uspelo lani, mu je v nedeljo. In to pred dobrimi 11 tisoč gledalci (uradna številka 11.367) v dvorani Bercy oziroma AccorHotels Arena, kjer so slovenski rokometaši pred mesecem dni osvojili bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu in kjer bo slovenska hokejska reprezentanca maja igrala med elito.

Goličič načel, kapetan končal

V ponovitvi lanskega finala francoskega pokala med Grenoblom in Rouenom, ki je napadal tretjo zaporedno omenjeno lovoriko (lani je slavil s 4:2), je bil zmagovalec znan šele v podaljšku. Za veselje in četrti naslov francoskega pokalnega zmagovalca (prvi po letih 1994, 2008, 2009) volkov iz Grenoba je v 62. minuti z zadetkom za 3:2 poskrbel kapetan Éric Chouinard.

Svoj delež k uspehu so prispevali vsi trije slovenski napadalci. Že v tretji minuti pestre uvodne tretjine je namreč udaril Boštjan Goličič, ki je zmagovalce v vodstvo popeljal po podajah Davida Rodmana in Chouinarda. Kaj hitro po vodstvu je tega s podajo pomagal zvišati tretji legionar Anže Kuralt.

Rouen je do konca prve tretjine znižal na 1:2, v drugem delu izenačil, v podaljšku pa klonil pred četo Terglava. Za 37-letnega pomočnika selektorja slovenske reprezentance je to prva klubska trenerska lovorika, odkar je v vlogi glavnega trenerja.


Veselje v slačilnici Grenobla:

Množica Slovencev v končnici

Obema finalistoma pokala gre dobro tudi v prvenstvu. Rouen je po 42 tekmah drugi, Grenoble, ki je sezono zaradi kazni začel z minus šestimi točkami, pa s tremi točkami manj tretji. Slovensko obarvan klub, ki je v tej sezoni nanizal 20 zmag, kar je rekord kluba, si je že zagotovil končnico, Terglav pa triletno podaljšanje pogodbe.

Izločilne boje si je zagotovil še en klub slovenskega stratega. Lyon, ki ga vodi Mitja Šivic, zanj pa igrajo Matija Pintarič, Jakob Milovanovič, Matic Podlipnik in Gregor Koblar, je četrti. Prav tako bo v končnici igral Angers Andreja Tavžlja, medtem ko se Epinal Andreja Hočevarja in Gašprja Sušanja dva kroga pred koncem rednega dela še bori za četrtfinale.

Ne spreglejte