Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 1. 2014,
9.44

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 27. 1. 2014, 9.44

8 let, 3 mesece

Ross: Morda mi je kaj takega uspelo, ko sem bil star šest let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
''Ne spomnim se, kdaj sem zadnjič na tekmi dvakrat zadel, zdaj pa štirikrat,'' se je po nedeljski zmagi, po kateri Olimpija ostaja v igri za končnico, smejalo strelcu štirih zadetkov Nicku Rossu.

In kako se mu ne bi smejalo, ko je zmaga, sploh prva nad Dornbirnom v tej sezoni, prišla ob zelo pomembnem času. Olimpija namreč po nedeljskem slavju še ima teoretične možnosti za četrtfinale, a si v nadaljevanju ne sme privoščiti spodrsljajev.

"Fantje so zelo dobro reagirali na poraz v Innsbrucku. Tiste tekme mi je še danes žal, da nam je ni uspelo pripeljati vsaj do podaljška. Tokrat pa prava predstava. Vsi igralci, od prvega do zadnjega, so svojo vlogo odigrali tako, kot je treba. Izkoristili smo tudi dva 'power-playa' in zasluženo slavili," je po zmagi s 5:2 razlagal trener Ivo Jan, ki je igro izjemno razpoloženega Kanadčana komentiral takole: "Malce spremembe je bilo, ker je Verlič zbolel, zato je Nick igral tudi ob igralcu več kot tretji napadalec. In se izkazal zelo dobro. Vse čestitke za štiri zadetke, a na koncu vedno zmaga ali pa izgubi ekipa."

"Preprosto sem streljal in plošček je šel v mrežo"

Branilec Nick Ross, ki je s štirimi zadetki poskrbel, da si ga bo vratar Dornbirna Adam Dennis zapomnil za kar nekaj časa, je v nedeljo zadel večkrat kot prej v vsej sezoni (v zeleno-belem dresu je vknjižil sedem zadetkov). "Štirje zadetki? Morda, ko sem bil star šest let (smeh). Ne spomnim se niti tekme, ko sem zadnjič zadel dvakrat. Sploh ne vem, kaj reči. Preprosto sem streljal in plošček je šel v mrežo. Z Morencyjem (Pascalom, op. a.) veliko trenirava strele in tokrat so bile vaje poplačane," je z nasmehom na obrazu recept za uspeh opisal 24-letni Kanadčan.

A ni bil vesel le individualnega uspeha, pač pa zmage celotnega moštva, ki jih drži "med živimi": "Dornbirn nas je letos nekajkrat že ponižal in tega se še vedno spominjamo. A tokrat smo res potrebovali zmago. Ob porazu bi namreč lahko že pozabili na končnico. Vsi smo si je želeli, vsi smo trdo delali, da smo prišli do nje. Dokler bomo preprosto igrali in se držali načrta, lahko igramo konkurenčno prav proti vsaki ekipi in jo premagamo."

Načrta se bodo morali držati že na prihodnji tekmi, ko bodo v četrtek na Madžarskem palice prekrižali s Sapo Fehervar, v nasprotnem primeru bo ljubljanska garderoba kmalu manj številčna. V soboto pa bodo Frank Banham in soigralci, ki v lovu na končnico še niso izgubili, "vrnili" obisk in se oglasili v Tivoliju.

Ne spreglejte