Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 9. 2016,
10.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Avtomobilist Jekaterinburg Slovan Bratislava CSKA Moskva Žiga Jeglič Rok Tičar Jan Muršak legionarji hokej liga KHL Admiral Vladivostok Robert Sabolič

Torek, 13. 9. 2016, 10.07

6 let, 6 mesecev

Med petimi najučinkovitejšimi igralci lige KHL

Uspešen strelski večer Roberta Saboliča: Iz tekme v tekmo se počutim bolje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Robert Sabolič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski hokejski reprezentant je na ponedeljkovi tekmi svojega Admirala iz Vladivostoka ob zmagi po kazenskih strelih s 3:2 nad Nižnim Novgorodom prispeval oba zadetka v rednem delu in se zavihtel med pet najučinkovitejših igralcev Kontinentalne hokejske lige.

Napadalec Robert Sabolič je po zadnji sezoni predčasno zapustil češkega elitnoligaša praško Sparto in se preselil v ligo KHL, v kateri že več let nastopata njegova kolega iz reprezentančnega napada Rok Tičar in Žiga Jeglič. Več kot očitno se 27-letnik v novem tekmovanju odlično znajde. Na zadnjih dveh tekmah je konkretno obogatil točkovno statistiko, pred dnevi je ob porazu s Sočijem (5:6) zbral tri podaje, v ponedeljek pa dokazal še svoje strelske sposobnosti.

Na gostovanju pri petem moštvu zahodne konference Torpedu iz Nižnega Novgoroda se je njegov Admiral Vladivostok dvakrat znašel v zaostanku. A ob vratarju je prav naš hokejist poskrbel, da se gostitelji niso oddaljili na več kot zadetek.

V prvi tretjini je izenačil (1:1) ob igralcu več, ob koncu druge pa po lepem protinapadu priigral še eno izenačenje (2:2) in končni rezultat rednega dela. O zmagovalcu so odločali kazenski streli, prva zvezda večera Sabolič svojega sicer ni izkoristil, je pa zmago na koncu priigral Andrej Sigarev.

Bilo je težko, a zdaj je z vsako tekmo bolje

Naš hokejist se je z novima zadetkoma zavihtel na peto mesto najučinkovitejših igralcev lige, na šestih tekmah je zbral devet točk (štiri zadetke, pet podaj), na prvem mestu je švedski ostrostrelec Andre Petterson (na sedmih tekmah 13 točk – šest zadetkov, sedem podaj).

"Na prejšnji tekmi je uspelo Vladimirju (Tkačevu, op. a.), tokrat meni. Niti ni toliko pomembno, kdo zadane, ampak to, da smo zmagali," je Sabolič po uspešnem večeru dejal v klubski diktafon in potrdil, da je vse bolj samozavesten: "Na začetku je bilo precej težko, a zdaj se z vsako odigrano tekmo počutim bolje."

Tičar med najboljšimi strelci, Muršakovi suvereno na vrhu

CSKA Jana Muršaka je nanizal osem zmag in se še utrdili v suverenem vodstvu lige KHL. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida CSKA Jana Muršaka je nanizal osem zmag in se še utrdili v suverenem vodstvu lige KHL. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Saboličev Admiral zaseda deseto mesto vzhodne konference, v kateri vodi Avtomobilist iz Jekaterinburga Roka Tičarja. Ta je po številu zadetkov – na šestih tekmah jih je prispeval pet – na tretjem mestu najboljših strelcev lige.

Odlično gre aktualnemu podprvaku CSKA Moskvi Jana Muršaka, ki je po uvodnem porazu nanizal osem zmag in ima pred preostalimi moštvi skoraj deset točk prednosti. Slovan Bratislava Žige Jegliča se oklepa desetega mesta zahodne konference

Ne spreglejte