Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 2. 2008,
14.57

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 9. 2. 2008, 14.57

8 let, 1 mesec

"Risi" se vračajo z eno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska članska hokejska reprezentanca je odigrala še zadnjo tekmo EIHC turnirja v Belorusiji. Tokrat so z golom prednosti premagali ekipo Polesja, ki jo sestavljajo igralci Metallurga in Gomela.

V peti minuti prve tretjine so prvi zatresli Kristanova vrata Belorusi, Slovenci pa prvi zadetek dosegli z igralcem manj, saj je zaradi nepravilnega oviranja moral na klop jeseniški kapetan Dejan Varl. Prvi zadetek risov je prispeval najbolj učinkovit napadalec slovenske reprezentance v ligi EBEL David Rodman ob asistenci Aleša Kranjca.

Druga tretjina se je začela s številnimi napadi risov, ekipa Polesje pa si je z obrambo prislužila dve izključitvi. Z igralcem več je branilec Mitja Robar premagal vratarja Branislava Konrada in rezultat je bil 2:1 za Slovence. Do tretjega slovenskega gola je pripomogla tudi desetminutna izključitev Artema Demkova zaradi neprimernega obnašanja. Strelec tretjega gola za Slovenijo je bil Aleš Kranjc, ki je dosegel svoj drugi zadetek na turnirju. V drugi polovici druge tretjine je ekipa Polesje dosegla drugi zadetek in pred zadnjo tretjino so imeli risi le še en gol prednosti.

Waltin: Veseli me, da iz tekme v tekmo napredujemo

V zadnji tretjini tekme je zadnji gol za Slovenijo na tem turnirju prispeval reprezentančni kapetan Tomaž Razingar ob podaji strelca prvega gola Davida Rodmana, šest minut pred koncem tekme pa je tudi nasprotna ekipa dosegla še en zadetek za končni rezultat 4:3 za Slovenijo. Ekipa Polesje je v zadnji minuti vratarja nadomestila še z enim napadalcem, vendar se vratar Kristan ni pustil presenetiti. Selektor Mats Waltin je na beloruskem turnirju prvič preizkusil 14 novih igralcev, ki so se po njegovem mnenju prikazali v odlični formi: "Vsak dan turnirja so fantje pokazali boljšo igro. Danes je bila njihova igra veliko boljša kot proti beloruski reprezentanci. Veseli me, da iz tekme v tekmo napredujemo. Moj poglavitni cilj je bil, da vidim pripravljenost vseh igralcev, ker se vse bolj približuje čas, ko bova z Matjažem Kopitarjem morala oblikovati sezname kandidatov za Kanado. Fantje vedo, kaj hočejo, vsaka tekma je pokazala boljšo pripravljenost. Ekipa Polesje je zelo močna in zmaga proti njim je res velik dosežek, zato sem tudi glede nadaljevanja reprezentančne sezone zelo optimističen," je ob zaključku beloruskega turnirja povedal švedski strateg.

Na tretjem letošnjem turnirju IEHC v Belorusiji je slovenska članska reprezentanca dosegla tretje mesto. Beloruski turnir je bil hkrati tudi zadnji turnir pred nastopom risov v svetovnem prvenstvu elitne skupine v Kanadi, do takrat pa bodo igrali še na treh pripravljalnih tekmah.

Ne spreglejte