Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 4. 2014,
21.21

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 20. 4. 2014, 21.21

8 let, 3 mesece

Risi po tekmah z Južno Korejo vedno v elito. Bodo nadaljevali tradicijo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenski hokejisti bodo po bolečem porazu proti Japoncem v ponedeljek točke lovili proti gostiteljici, s katero so igrali dvakrat in obakrat visoko zmagali. Želja risov je večja učinkovitost.

Da bo uvodna tekma SP proti Japoncem še kako pomembna, so pred odhodom v Južno Korejo naši oklepniki ponavljali drug za drugim. "Dober začetek za lažje nadaljevanje," so bile pobožne želje risov, ki se jim niso izpolnile. Japoncem, ki so do redkih priložnosti prihajali predvsem iz protinapadov, sta za premierno zmago nad Slovenijo na svetovnih prvenstvih zadostovala dva zadetka. Slovenijo so na omenjenem tekmovanju strli šele v sedmem poskusu.

Dvakrat visoka zmaga, dvakrat elita

A časa za obžalovanje ni. Tu je že nov tekmec. V malce več kot enem dnevu se bodo varovanci Matjaža Kopitarja pomerili še z drugo azijsko ekipo. Z Južno Korejo, ki je v primerjavi z Japonsko večja neznanka, se je Slovenija do zdaj srečala le dvakrat. Obakrat na svetovnem prvenstvu in obakrat so led po visoki zmagi veseli zapuščali naši igralci.

Prvi obračun se je zgodil leta 2004, ko so si Slovenci v poljskem Gdansku s petimi zmagami in brez poraza zagotovili vstopnico za elito. Takrat so slavili z debelimi osmimi zadetki razlike – 10:2, Južnokorejci pa so po turnirju izpadli v divizijo II. Od drugega in hkrati zadnjega obračuna bodo v ponedeljek minila natanko štiri leta. Pisal se je 21. april 2010, ko so risi v Ljubljani z 8:3 odpihnili Južno Korejo in si na domačem terenu spet priigrali vstop med najboljše reprezentance sveta.

V ponedeljek bosta reprezentanci vsaj malce podobni tisti iz leta 2010, saj bo za vsako zaigrala polovica hokejistov, ki so bili del turnirja v slovenski prestolnici. Med risi bodo tudi strelci štirih zadetkov – Jan Muršak (dva zadetka), David Rodman in Tomaž Razingar.

"Južna Koreja je podobna reprezentanca, kot je Japonska. Morda nima takšne globine, a na splošno bo verjetno tekma zelo podobna," o azijskih nasprotnikih razmišlja Marcel Rodman. Branilec Mitja Robar se strinja z njim: "Zagotovo so podobni Japoncem. Hitra ekipa, ki čaka priložnost, da skoči in nas ujame zaspane."

Risi, ki si želijo, da bi bila njihova učinkovitost proti domačinom, za katere se zdi, da le niso tako nevarni kot Japonci – ali je to res, bo seveda pokazala tekma –, boljša, bodo naredili vse, da jih Južnokorejci ne bodo ujeli na levi nogi in po Japoncih morda še oni spisali zgodovine na tekmah s Slovenijo.

Mi pa lahko le upamo, da bodo potrdili pregovor "slab začetek, dober konec" in da se bo tradicija – po vsaki tekmi naše izbrane vrste proti Južni Koreji se je Slovenija uvrstila v elito – nadaljevala tudi na tem svetovnem prvenstvu.

Ne spreglejte