Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 5. 2015,
19.51

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca svetovno prvenstvo Ostrava Belorusija Slovenija

Petek, 1. 5. 2015, 19.51

5 let, 2 meseca

Risi doživeli poraz proti Belorusiji, Norvežani namučili ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi slovenska hokejska reprezentanca je začela s tekmovanjem na 79. svetovnem prvenstvu na Češkem. Selekcija Matjaža Kopitarja se je v Ostravi pomerila z Belorusijo in izgubila.

Slovenska vrsta je na prvi tekmi prvemstva nastopila nekoliko oslabljena, Jan Urbas je namreč obležal v postelji. Selektor Matjaž Kopitar je za prvo tekmo na tribunah pustil vratarja Gašperja Krošlja in branilca Žigo Pavlina. Jutri se bodo risi ob 12. uri in 15 minut spopadli še z Rusi.

Beloruska prevlada v prvih dveh tretjinah Belorusi so v prvi tretjini prevladovali na ledu in v 11. minuti prvič premagali Roberta Kristana. Izid 1:0 za Belorusijo je postavil Andrej Stas. Veselje v taboru Belorusije je trajalo le 34 sekund, ko je za izenačenje poskrbel Žiga Jeglič. Tudi pri tem izidu ni ostalo dolgo, neodločnost slovenske obrambe je v 13. minuti kaznoval Andrej Kosticin.

V 24. minuti je slovenska obramba spet klecnila, nekoliko neposrečeno potezo je posredoval tudi Kristan, ki je zadrsal iz gola, in Aleksej Kaljužni je vodstvo Belorusije povišal na 3:1. Večji del druge tretjine je igra potekala ped slovenskim golom, hitrejši in močnejši beloruski oklepniki so obstreljevali slovenska vrata, a po zaslugi obramb Roberta Kristana ostali pri rezultatu 3:1. Risi so se nekoliko zbudili v zadnjih osmih minutah, a so bili njihovi redki streli premalo natančni.

Risi so v zadnjih 20 minutah pokazali, kaj znajo, a prepozno Tretja tretjina se je začela z manjšo zamudo - v dvorani ČEZ Arena so morali zamenjati počeno pleksi steklo -, risi pa so jo začeli silovito. Pritiskali so na vrata Belorusov in v 52. minuti z golom Žige Panceta zmanjšali zaostanek na 2:3. Risi so se povsem osredotočili na napad in poskušali priti do izenačenja, iz igre je selektor potegnil vratarja Kristana, s šestimi možmi v polju pa jim žal ni uspelo. Še več, prejeli so še en gol in prvenstvo začeli s porazom 2:4. Prazno slovensko mrežo je zatresel Aleksander Kitarov.

Še pred vrhuncem dneva za slovenske ljubiteljice in ljubitelje hokeja sta v skupini B tekmo odigrali reprezentanci Slovaške in Danske. Napet obračun se je končal šele po kazenskih strelih z zmago Slovakov. V večerni tekmi so se Američani, ki so v prvem krogu premagali Fince, namučili z Norvežani. Premagali so jih z 2:1.

V napetem alpskem derbiju v Pragi sta obračunali izbrani vrsti Švice in Avstrije, velike zmage po kazenskih strelih pa so se veselili naši severni sosedje. V drugi tekmi dneva so Nemci z 2:1 ugnali Francoze, zvečer pa so gostitelji prvenstva Čehi odločno premagali Latvijo.

Ne spreglejte