Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2009,
14.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2009, 14.02

8 let

R. Tičar: Želim si ostati na Švedskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med novinci v izbrani vrsti Slovenije je tudi 19-letni napadalec Rok Tičar, ki zadnji dve sezoni nastopa na Švedskem v super elitni ligi do 20 let za Timro.

Selektor John Harrington, ki pripravlja slovensko izbrano vrsto za nastop na svetovnem prvenstvu divizije I v Litvi, je na svoj seznam kandidatov uvrstil tudi štiri igralce, ki še nimajo nastopa v članski izbrani reprezentanci.

Med njimi je tudi mladi napadalec Rok Tičar, ki igra na Švedskem. "Vabila v člansko reprezentanco sem zelo vesel. Že to, da treniram s takimi igralci kot so Tomaž, Marcel, David in ostali, je zame nekaj posebnega," je o občutkih dejal 19-letni igralec ter nato za Sportal dodal, kako so ga starejši soigralci sprejeli: "Fantje so me sprejeli super. Če kaj potrebuješ le vprašaš in ti takoj priskočijo na pomoč."

Želi si ostati na Švedskem

Tičar je s začel trenirati hokej pri štirih letih na Jesenicah, katerih član je bil vse od odhoda na sever Evrope. Na Švedsko, okrepil je Timro IK, se je preselil pred dvema sezonama.

Večji del sezone je igral za ekipo do 20 let, ki nastopa v super elitni ligi. V dveh sezonah pa je zbral tudi pet nastopov v članski konkurenci in zabeležil eno podajo.

"Igram v švedski super elitni ligi do 20 let. V tej sezoni sem odigral tudi eno tekmo za člansko ekipo. Za mano je zelo uspešna sezona. V prihodnji sezoni je cilj, da ostanem na Švedskem. Pogovori z mojim agentom potekajo, nato pa bomo videli, kako se bo izteklo. Vsekakor upam, da po mojih željah," je o ciljih v prihodnje dejal 19-letni napadalec.

Na Švedskem hokej šport številka ena

Rok izhaja iz hokejske družine. Njegov oče Klemen je bil nekdaj vratar, sedaj pa opravlja vlogo sodnika, medtem ko je njegov sin vedno prisegal na napad, najraje pa igra na položaju centra.

Na Jesenicah je dal skozi vse selekcije, z izjemo članske, saj se je v tujino preselil pri 17 letih. Ker igra v eni izmed najmočnejših lig na svetu, je za konec pogovora opisal razlike v organizaciji med Slovenijo in Švedsko: "Na Švedskem je vsekakor bolj poskrbljeno za igralce. Tam je hokej šport številka ena. Igralci se nimamo z ničemer drugim obremenjevati kot le s hokejem in to je tudi najbolj pomembno, saj se nato rezultat pokaže tudi na igrišču."

Ne spreglejte