Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 12. 2015,
22.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Montreal Canadiens

Sreda, 16. 12. 2015, 22.30

8 let

Quick paral živce Montrealu, Kopitar sledi trendu točke na tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL še utrdili vodstvo v pacifiški skupini, potem ko so v gosteh s 3:0 odpravili Montreal, trenutno tretjo najboljšo ekipo v ligi.

Svoj delež k zmagi je prispeval tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je zadel za 2:0. Preostala zadetka sta dosegla Drew Doughty, ki je ustrelil z modre črte, in Marian Gaborik, ki je ob koncu srečanja zadel v nebranjen bol.

Hiter, hitrejši, Quick

Junak večera v dvorani Bell Center v Montrealu je bil čuvaj gostujoče mreže Jonathan Quick, ki je zaustavil prav vse poskuse domačih za vsaj častni zadetek. Quick je v najboljši vratarski predstavi sezone, tudi s posameznimi akrobatskimi vložki- Zaustavil je kar 45 strelov na gol Kraljev in še drugič v sezoni zaklenil vrata. Skupno je v karieri zbral že 39 "shutoutov".

"Kar nekaj časa so preživeli pred našimi vrati in bili zelo radodarni s streli. Ne bi se strinjal s tem, da so nas, če se pogleda zgolj razmerje v strelih proti golu, nadigrali, saj smo bili celotno tekmo vedno na pravem mestu v pravem trenutku," je po tekmi dejal vratar moštva iz Los Angelesa.

Ko mu pripraviš tako podajo, ne zgreši

"Quick je nocoj odigral res odlično, brez njega ne bi dobili te tekme," je moštvenega kolega pohvalil Doughty, strelec prvega zadetka, ta je padel šele v 35. minuti. Manj kot dve minuti pozneje je izjemni branilec, ki se je končno "malo spočil" – igral je "le" dobrih 25 minut –, pripravil tudi drugi zadetek. Gaborik je izza gola našel Doughtyja. Ta je z desne strani podal skozi celotno obrambo domačih Kopitarju, ki je bil sam na drugi vratnici, udaril in matiral Condona. "Če Kopi dobi tako podajo, gre po navadi plošček v gol," se je smejalo brezzobemu podajalcu.

Oboji na drugem mestu konference

Vodilna ekipa atlantske skupine Montreal je s šestim porazom na zadnjih sedmih tekmah na drugem mestu vzhodne konference ter ima tri točke zaostanka za vodilnim Washingtonom, medtem ko so kralji v razvrstitvi zahodne konference severnoameriškega prvenstva šest točk oddaljeni od vodilne ekipe Dallas Stars. Kings si na drugem mestu zahodnega dela lige 42 točk delijo s St. Louis Blues. V razvrstitvi tihomorske divizije pa prvi izzivalec San Jose zaostaja že devet točk.

Kralji bodo šesto zaporedno tekmo v gosteh v noči na nedeljo odigrali v Torontu, nato pa se odpravljajo domov, kjer jih v noči na sredo na derbiju pacifiške skupine čaka še zadnja domača tekma v tem koledarskem letu. Nasprotnik bo San Jose.

Na preostalih tekmah je Buffalo premagal Anaheim s 3:0, New Jersey je izgubil proti Floridi z 1:5, Philadelphia je z 2:0 odpravila Vancouver, San Jose po podaljšku v gosteh s 5:4 Toronto, St. Louis z 2:1 Nashville, Minnesota s 5:2 New York Rangers, Chicago s 4:0 Edmonton, Dallas je z 1:3 izgubil proti Calgaryju, Colorado je z 2:1 ugnal New York Islanders, Columbus pa s 7:5 v gosteh Arizono.

Ne spreglejte