Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 11. 2014,
10.41

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 2. 11. 2014, 10.41

8 let, 3 mesece

"Prvenec je vrhunec, a treba bo trdo delati naprej"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija je v petek proti Gradcu prekinila niz šestih porazov, že danes pa jo čaka težka tekma proti vodilnemu Dunaju. Tega se zaveda tudi Aljaž Uduč, ki je proti panterjem prvič zadel v ligi EBEL.

Petkov večer v ljubljanskem hokejskem hramu je ponudil živahen obračun, po katerem se je lahko smejalo zmajem, ki so se ob zvokih Rožice Modrijanov – ta v slačilnici Olimpije zadoni ob zmagi – in pozneje ob bolj balkanskih ritmih veselili tretje zmage v sezoni.

K slavju s 3:2 je zadetek, sploh prvi v njegovi karieri v ligi EBEL, prispeval 20-letni Aljaž Uduč, ki je osebni in ekipni uspeh pospremil z besedami: "Tekma je bila res zelo zanimiva, prvenec je bil seveda vrhunec, ampak to ne pomeni prav veliko, saj bo treba trdo delati še naprej. Prvi zadetek te ne sme ustaviti, moraš si želeti še. Ni bilo pa zanimivo le zame, pač pa za vse nas fante. Kljub porazom je vzdušje v garderobi odlično, a zmaga je le zmaga, zagotovo nam bo dala nekaj potrebne samozavesti. Kot sem rekel, še naprej bomo morali trdo trenirati in zmage bodo prihajale."

"Niso kar tako na prvem mestu"

Ljubljančani bodo danes palice prekrižali z ekipo Dunaja, ki kraljuje na vrhu lestvice in bo, tudi če bi zeleno-belim uspelo presenečenje, tam ostala tudi med reprezentančnim premorom – slovenski reprezentanti se bodo v Ljubljani zbrali v ponedeljek. Da bo to vse prej kot lahko srečanje, se zaveda tudi mladi napadalec. "Niso kar tako na prvem mestu. A če bomo igrali podobno kot proti Gradcu, disciplinirano v obrambi, se lahko zgodi marsikaj," meni Uduč, ki se je v tej sezoni veliko naučil od starejših: "Starejši nas spodbujajo in nam pomagajo, mladi pa pač delamo naloge za mlajše igralce, tako kot je vsepovsod." In kdo mu najbolj pomaga? "Andrej Hebar zna potolažiti in povedati, da so napake sestavni del in da ni nič narobe, pa tudi Matej Hočevar in vsi drugi starejši."

Tom Pokel: V Ljubljani začeti nov zmagovalni niz

Dunajčani v letošnji sezoni igrajo odlično v gosteh, na sedmih srečanjih niso izgubili niti enkrat. Ob tem se lahko pohvalijo, da v povprečju dobivajo najmanj zadetkov na tekmo (16 tekem, 29 zadetkov), kar "na prvi plošček" vsekakor ni dober podatek za Ljubljančane, ki v povprečju dosegajo najmanj zadetkov (15 zadetkov, 25 tekem).

So pa v petek, ko je Celovec z zmago s 5:2 prekinil njihov sedem tekem trajajoči zmagoviti niz, dokazali, da je tudi njihova obramba lahko luknjičasta. Tom Pokel, lani je do skalpa prvakov lige EBEL popeljal Bolzano, je pred srečanjem odločen: "Vsake zmagovite serije je enkrat konec. Igralci so dobili informacije o igri Ljubljančanov. In čas je, da tam začnemo nov niz zmag."

Prvo medsebojno srečanje sezone med prvo- in zadnjeuvrščenim moštvom se bo v Tivoliju začelo ob 17.30.

Ne spreglejte