Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 2. 2013,
18.55

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 2. 2. 2013, 18.55

8 let, 3 mesece

Premagali urok Salzburga, Innsbruck jim ne leži

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Po polovici drugega dele EBEL, v katerem se Olimpija bori za eno izmed dveh mest, ki vodita v končnico, imajo ''zmaji '' na drugem mestu na računu tri zmage in dva poraza.

Hokejisti Olimpije so lov na končnico začeli z dvema zmagama, najprej so ugnali madžarsko Sapo, nato pa po skoraj letu dni na kolena spravili še najbogatejše moštvo v EBEL Salzburg. Nadaljevali so s porazom proti Orlom iz Znojma, ki so po rednem delu ostali na nehvaležnem sedmem mestu, v drugem delu pa so Čehi s štirimi zmagami in petimi točkami prednosti pred zasledovalci nakazali, da vstopnice za končnico ne bodo kar tako spustili iz rok.

''Zmaji'', ki so imeli že od začetka drugega dela najrazličnejše težave z branilci, najprej je odšel Michael Ratchuk, nato se je že na uvodu poškodoval Patrick Coulombe, zadnje tri tekme pa je moral izpustiti še Boštjan Groznik, so z le petimi branilci suvereno premagali še Dornbirn, za konec pa zadnjemu Innsbrucku še tretjič v sezoni ''prepustili'' pomembni točki. Kljub porazu na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom so ostali na drugem mestu, saj sta izgubila po točkah najnevarnejša nasprotnika Salzburg in Sapa. ''Glede na to, da smo na mestu, ki vodi v končnico, smo lahko po polovici drugega dela kar zadovoljni,'' je uvodne misli o drugem delu EBEL strnil Žiga Pance in se ustavil pri zadnji tekmi, ko so neuspešno lovili ''morske pse'': ''Malo manj smo lahko zadovoljni s tekmo proti Innsbrucku, ki nas je že tretjič premagal. Ne vemo, zakaj, a preprosto nam 'ne ležijo'. Sicer imamo nekaj problemov z igralskim kadrom, na branilskih položajih smo prekratki, zato nam je na na koncu zmanjkovalo moči, a so nam na srečo šli rezultati drugih ekip na roke.''

Vsak lahko premaga vsakogar

Čeprav jim je Innsbruck v sezoni pobral že kar nekaj dragocenih točk, pa so zeleno-beli v drugem delu pomembni točki odščipnili ''rdečim bikom'' iz Salzburga, ki so vse od 29. januarja lani za ljubljansko moštvo predstavljali nerešljivo uganko. Le malokdo si je verjetno mislil, da bodo Ljubljančani po visokem porazu proti hokejistom iz Mozartovega mesta čez deset dni Salzburžanom pripravili presenečenje v obliki visoke zmage. Slednjo 24-letni napadalec Olimpije pripisuje timskemu duhu: ''Že velikokrat sem omenil, da je EBEL liga, v kateri lahko vsak premaga vsakogar. Mislim, da smo dokazali, da lahko igramo proti vsaki ekipi, tudi proti Salzburgu. Če imamo željo, če igramo disciplinirano in če smo ekipa, lahko premagamo vsako moštvo.'' Priložnost za nove zmage in nove točke bo prišla 13. februarja, ko bodo gostili Innsbruck, do takrat pa večino ''zmajev'' čaka reprezentančni premor (z izjemo Žige Panceta, Aleša Mušiča in Mihe Verliča – rezerva, ki so na reprezentančnem seznamu za prihajajoče olimpijske kvalifikacije).''Še kako prav bo ekipi prišel reprezentančni premor, da se bomo nekoliko spočili in pripravili za težak boj za končnico,'' zaključuje Pance. Kako oster in napet boj bo to, zgovorno kaže podatek, da ekipe med drugim in šestim mestom ločijo tri točke.

Dunaj tlakuje pot do prvega mesta in izbire nasprotnika

Še skok v ''zgornji dom'', kjer Dunaj na petih tekmah drugega dela nasprotnikom ni prepustil niti ene točke in tako ostaja na vrhu s stoodstotnim izkupičkom točk. Prvakom iz sezone 2004/2005 se nasmiha, da bodo kot prvi lahko izbrali svojega nasprotnika v četrtfinalu. V letošnji sezoni si namreč prve tri ekipe z največ točkami same izberejo četrtfinalnega tekmeca med ekipami na mestih med pet in osem, medtem ko četrtouvrščeno moštvo dobi nasprotnika, ki ga prva tri niso izbrala. Drugi del so odlično začeli tudi aktualni prvaki iz Linza, ki so nanizali štiri zmage in en poraz, medtem ko z igrami v drugem delu ne morejo biti zadovoljni pri zagrebškemu Medveščaku in Gradcu, saj so vknjižili le eno zmago.

Ne spreglejte