Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 5. 2015,
22.22

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 5. 2015, 22.22

8 let, 3 mesece

Poskušali bodo še enkrat utišati Slovake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenija bo v torek odigrala tretjo tekmo prvenstva. Nasproti ji bodo stali Slovaki, ki jih med elito še ni premagala, so jih pa risi spotaknili na OI. In zakaj jih ne bi še enkrat?

Po dveh napornih srečanjih, ki so ju slovenski reprezentanti odigrali v manj kot 24 urah, je bil ponedeljkov dan bolj sproščen. Risi so sicer malo po 12. uri opravili trening, tudi tokrat ne na prizorišču tekem ČEZ Arene, temveč v manjši ogrevalni dvorani, selektor Matjaž Kopitar pa jim je dal prost popoldan, da bi vsaj malo sprostili misli.

"Treninga še nismo prilagodili Slovakom, ampak smo pogledali na svoje slabše strani. Ne le v obrambi, ampak tudi v napadu. Vemo, da smo zdaj na udaru obrambni igralci zaradi vseh stvari, ki so se na tekmah dogajale zadaj, a tudi napadalci morajo slišati kakšno na račun stvari v napadu, tako da je bil poudarek bolj na strelih, da tudi napadalci dobijo nazaj malo samozavesti," je novinarjem po treningu dejal branilec Mitja Robar, njegov kolega v branilskem paru Blaž Gregorc pa dodal, da bo čas za pripravo na Slovake prišel v torek: "Taktične zamisli bomo najverjetneje naredili jutri, ko bomo opravili videoanalizo, danes smo na led prišli le toliko, da smo se preznojili, da smo ostali v ritmu. Sami pa že tako vemo, kako moramo igrati in katerega sistema se moramo držati. Zdaj se moramo spočiti in napolniti baterije, jutri pa proti Slovakom še enkrat pokazati, kdo smo Slovenci."

Spomini so lepi, a Ostrava je nova zgodba

Slovenska izbrana vrsta se je s Slovaki med elito udarila trikrat, dvakrat na svetovnem prvenstvu leta 2008 v Halifaxu in enkrat leta 2011 v Bratislavi, in vselej izgubila. Sta se pa reprezentanci srečali še na enem velikem tekmovanju, ko so na olimpijskih igrah v Sočiju s 3:1 slavili Slovenci.

"Z veseljem se spominjamo Sočija. Ni pa to nekaj, na kar bi se zanašali. Pripravljeni moramo biti na tekmo tu. Vsekakor oni zdaj precej bolj razmišljajo o nas, saj je bil tisto za njih debakel," je spomin za dobro leto nazaj prevrtel Robar.

Tudi Gregorc se še kako dobro spominja 15. februarja 2014 in prve slovenske zmage nad reprezentanco "velike sedmerice". In kaj bi bilo lepšega kot še ena zmaga nad Slovaško, ki ima v Ostravi razumljivo daleč najštevilčnejšo podporo navijačev? "Poskusili bomo utišati Slovake in poskrbeti, da slovenski navijači ne bodo razočarani. Zagotovo pa to ne bo lahka tekma, saj so na teh prvenstvih prav vse težke, ne glede na to, kdo je nasprotnik," razmišlja 25-letni Blejec in upa, da bodo s soigralci pokazali tri dobre tretjine, saj le ena ali dve ne bosta dovolj.

Ne spreglejte