Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 11. 2015,
16.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar NHL

Četrtek, 12. 11. 2015, 16.43

8 let

Podaja Anžeta Kopitarja in zmaga Kraljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Anže Kopitar in Los Angeles Kings so v ligi NHL gostili New York Islanders. Na koncu so se zmage vselili Kralji, ki so zmagali z izidom 2:1.

Anže Kopitar je za zmagovalce prispeval podajo, zadela pa sta Drew Doughty in Milan Lučič. Gol za New York je v 11. minuti dosegel Brock Nelson.

Kralji so v razprodanem Staples Centru pred 18.230 gledalci v 16. tekmi sezone prišli do desete zmage. Potem ko je goste v 11. minuti v vodstvo popeljal Nelson, so kralji preko Doughtyja, ki je lepo izkoristil Kopitarjevo podajo, ob igralcu več na ledu izenačili šest minut kasneje.

V 24. minuti je bilo na semaforju že 2:1 za kalifornijsko zasedbo, ki bo naslednjo tekmo igrala v noči na nedeljo proti Edmontonu. Nato pa se dvakratni prvaki odpravljajo na daljšo gostujočo turnejo, ki jo bodo začeli na Floridi proti Panterjem v noči na sredo. Pred naslednjo domačo tekmo bodo kralji petkrat igrali v gosteh.

V dresu kraljev se je spet izkazal vratar Jhonas Enroth, ki je večino kariere igral v senci zvezdniških vratarjev. Njegov odstotek obramb je 0,979, Šved je pred petimi tedni debitiral v vratih in v prvih treh tekmah dovolil le dva gola. V golu je tako odlično nadomestil Jonathana Quicka in izkoristil vsako ponujeno priložnost.

"Moram ostati temeljit na treningih in zdaj že vem, kako to narediti. V tej situaciji sem že dolgo časa, tako da sem na žalost navajen biti rezervni vratar. Je težko, a zadnje tekme, na katerih sem branil, so se zame končale vrhunsko," je po zmagi dejal Enroth, ki je na tokratni tekmi ubranil 31 strelov. Svojo kariero je začel v Buffalu kot nadomestni vratar za Ryanom Millerjem.

V ostalih tekmah so Boston Bruins z 2:3 izgubili proti Colorado Avalanche, z enakim izidom so izgubili tudi Florida Panthers proti Buffalo Sabres in Chicago Blackhawks proti New Jersey Devils v rednem delu ter Carolina Hurricanes proti Minnesota Wild v podaljšku. Philadelphia Flyers so proti Washington Capitals klonili z 2:5, Ottawa Senators so bili s 3:2 boljši od Vancouver Canucks.

Arizona Coyotes so Edmonton Oilers nadigrali s 4:1, New York Rangers pa St. Louis Blues s kar 6:3. Z enakim izidom so Dallas Stars premagali Winnipeg Jets. Tampa Bay Lightning so Calgary Flames odpravili s 3:1, Nashville Predators pa so morali Toronto Maple Leafs premoč priznati po izvajanju kazenskih strelov z 1:2.

Ne spreglejte