Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 4. 2014,
12.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 26. 4. 2014, 12.02

8 let

Po zlati medalji in vrnitvi v elito: "Zasluženo gremo tja, kamor spadamo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po zmagi nad Avstrijo, za katero so trepetali do zadnjega piska sirene, so se risi še osmič uvrstili med elito. "Zasluženo gremo tja, kamor spadamo," je bil po osvojitvi zlate kolajne vesel Jan Urbas.

Jan Urbas, napadalec Slovenije (dva zadetka in podaja, uvrščen v all-star ekipo SP): "Bila je zelo težka tekma. Sploh začetek, ko smo igrali z nervozo, kar se je videlo na naših nepotrebnih napakah, ki jih sicer ne delamo. Avstrijci so dobro igrali v obrambi, mi nismo igrali, kot znamo, nismo drsali, kot znamo, morda smo igrali celo nekoliko ležerno, a na koncu se je vse dobro izteklo. V zadnji tretjini smo stisnili, dali tisti gol in še drugega, čestitke vsem fantom. Mislim, da gremo zasluženo tja, kamor spadamo. Zdaj se bomo malo poveselili, kakšen teden počitka, potem pa se začnemo pripravljati na novo sezono."

Luka Gračnar, vratar Slovenije (MVP svetovnega prvenstva, uvrščen v all-star ekipi SP): "Morda je bilo na začetku videti, da smo bili v krču. A na takih tekmah je pomembno, da ujameš ritem, da začutiš tekmo, kar se je morda poznalo v prvi tretjini. Oboji smo igrali zelo disciplinirano, brez prevelikih napak, zato je bilo zelo težko priti do strelov. Ta tekma je bila bolj finale za nas kot za Avstrijce, saj so napredovali že pred tekmo, tudi oni so se nam morda hoteli malo maščevati za Soči, a smo se mi dobro držali."

David Rodman: "Ko smo izgubili prvo tekmo proti Japoncem, smo rekli, da moramo na prvenstvo gledati kot na turnirski sitem. Druga tekma je bila za nas četrtfinale, potem sta sledila polfinale in zdaj finale. In treba je bilo zmagati. Lahko smo zelo veseli, da nam je kljub slabemu začetku uspelo to pripeljati do konca, kot smo si zamislili. Kar zadeva današnjo tekmo, je bila za nas težka. Mislim, da nismo bili najboljši. A na koncu je pomemben uspeh. Glede na to, da bo bili Avstrijci že v eliti, so bili zelo sproščeni in so igrali malo bolj umirjeno, pri nas je bilo malo nervoze, saj smo morali zmagati. Ampak kot sem rekel, na koncu ni pomembno, kako smo dosegli zmago in kakšne težave smo imeli, temveč to, da smo vse dobro pripeljali do konca."

Ne spreglejte