Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 2. 2015,
22.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

hokej Olimpija Bolzano

Torek, 10. 2. 2015, 22.55

7 let, 12 mesecev

Po Olimpijinem izenačenju je sledil oster juriš Bolzana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Olimpije so na tekmi 1. kroga 2. dela lige Ebel v Bolzanu izgubili z domačim moštvom z 1:7 (0:1, 1:1, 0:5). V četrtek v Tivoliju z Gradcem.

Začel se je odločilni del razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva. Slovenski prvak Olimpija, Ljubljančani so bili po rednem delu zadnji, si bo skušal v drugem delu zagotoviti nastop v končnici. A naloga bo težka, iz skupine, kjer so zeleno-beli, namreč v četrtfinale vodita le dve mesti. Za nameček pa Ljubljančani s seboj niso odnesli nobene bonus točke, medtem ko jih je imel njihov prvi nasprotnik, lanski prvak Bolzano, štiri. Na koncu je bilo po slabi zadnji tretjini kar 1:7.

Tudi pri južnotirolski ekipi, kje igra tudi slovenski reprezentant Žiga Pance, pred drugim delom ni šlo vse gladko. Na hitro so zamenjali trenerja, posloviti se je moral Mario Simioni, ta teden ga je zamenjal Don MacAdam.

Proti Bolzanu v gosteh Ljubljančani v treh sezonah še niso osvojili niti točke, doživeli so še peti zaporedni poraz. Po 40 minutah tekme ni kazalo na tako visok poraz. V prvih 20 minutah so bili domači sicer veliko boljši, nevarnejši, že v sedmi minuti pa so prvič premagali Miiko Wiikmana. A sodniki so gol razveljavili, ker je v vratarjevem prostoru stal domači napadalec. Pri Bolzanu se niso pritoževali, kot da bi slutili, da bodo kmalu povedli, ko so izkoristili grobo napako ljubljanske obrambe. Prvo priložnost za goste je imel v 16. minuti po prodoru Andrej Hebar, a je za las meril mimo gola.

Na začetku druge tretjine je Jure Sotlar dosegel gol iz bližine, potem ko je za lepo podajo poskrbel Gregor Koblar. Kazalo je, da bi Ljubljančani lahko presenetili, tudi v naslednjih minutah so bili enakovredni, se ubranili z igralcem manj, potem pa v 31. minuti prejeli nesrečen gol, ko je domači napadalec dosegel plošček, tik preden bi ga Wiikman pokril. Ključni trenutki tekme so bili v 35. minuti, ko so imeli gostje 40 sekund dva več na ledu, sprožili tri nevarne strele, a je vse ukrotil Jaroslav Hübl.

V zadnji tretjini pa je prišlo do razpada sistema, do 52. minute so gostje prejeli še dva gola. Nato je Tadej Snoj najprej dobil dvominutno kazen, pozneje pa so jo sodniki spremenili v petminutno. Takrat se je trener Fabian Dahlem odločil v gol poslati neogretega Tomaža Trelca, ki je z igralcem manj prejel še tri gole.

Moštva v drugem delu igrajo po deset tekem. Ljubljančani bodo v zgoščenem februarskem ritmu prvo domačo tekmo igrali že v četrtek, ko bo v Tivoli prišel Gradec.

Ne spreglejte