Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 5. 2008,
20.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 20. 5. 2008, 20.58

8 let

Po Mihevcu Verlič, po Waltinu Kopitar?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik HZS Damjan Mihevc, ki je na vročem stolčku vztrajal 18 mesecev, je odstopil, njegov naslednik pa naj bi postal Andrej Verlič. Selektorsko mesto pa naj bi prevzel Matjaž Kopitar.

Po Mihevčevem burnem predsedovanju HZS, ko so se slovenski hokejski reprezentanti na prvenstvu divizije I v Ljubljani uvrstili med elito in iz nje na pravkar minulem prvenstvu v Kanadi tudi izpadli, so na vrsti vodstvene rošade.

Hokejski "avtsajder" Mihevc svojega predsedovanja v katerem si je kot prednostno nalogo zadal sanacijo dolgov – po lastnih besedah mi je 1,5 milijona evrov vreden dolg uspelo prepoloviti – ne bo ohranil v najlepšem spominu in je sploh prvi predsednik HZS, ki je odstopil, zato naj bi prišlo celo do rahle zadrege, saj naj nihče ne bi natančno vedel, kakšen je postopek ob takšnih primerih.

V Mihevčevem obdobju sta na selektorskem stolčku sedela Američan Ted Sator, ki je Rise iz Ljubljane popeljal v Kanado, a nato nepričakovano odstopil in Šved Mats Waltin, ki je slovenski reprezentančni hokej vrnil v divizijo I. Manjkalo pa seveda ni tudi že tradicionalnih sporov z reprezentanti glede plačila premij in dnevnic.

Kakor koli že lahko ocenimo delovanje HZS v zadnjem letu in pol, je bolj ali manj jasno to, da je imel podjetnik Mihevc velike težave s slovensko hokejsko srenjo, zato bodo priložnost za izboljšanje stanja dobili "novi" obrazi.

Andrej Verlič, najresnejši kandidat za naslednjega predsednika HZS, čeprav naj bi imeli nekateri člani predsedstva svoje kandidate, je prvi mož mariborskega hokeja, podžupan štajerske metropole in nenazadnje tudi dolgoletni selektor slovenske ženske hokejske reprezentance. Njegovo imenovanje za prvega moža krovne hokejske zveze naj bi bil tudi eden od korakov k obuditvi hokejskega Maribora, ki si nenazadnje želi tudi svoj klub v močni avstrijski ligi EBEL.

Selektorski položaj naj bi za tri leta prevzel dosedanji "večni pomočnik" Matjaž Kopitar. Jeseničan je doslej pomagal Kariju Savolainenu, Tedu Satorju in nazadnje Matsu Waltinu, zato bi bilo logično, da poskuša člansko reprezentanco krmiliti tudi sam, a nedvomno z njegovim morebitnim imenovanjem ne bodo zadovoljni vsi. Kopitar je trenutno v Združenih državah Amerike in je za izjave nedosegljiv.

Mesto športnega direktorja naj bi prevzel nekdanji selektor in šef projekta vevške Alfe Pavle Kavčič, medtem ko kandidat za direktorja reprezentance, Srdan Kuret, naj za izvolitev ne bi imel dovoljšnje podpore v predsedstvu HZS. V naslednjih dneh bo predsedstvo HZS – člani so Srdan Kuret in Janez Sodržnik (dosedanja podpredsednika), Jure Ahačič, Primož Goslar, Igor Irgolič, Pavel Kavčič, Dimitrij Piciga, Matjaž Sekelj, Branko Terglav in Andrej Verlič (člani) ter Ernest Aljančič in Janko Popovič (častna predsednika) – izbralo podpredsednika, nato pa bo ta določil datum izredne skupščine HZS, ki mora biti sklicana v 30 dneh od njegovega imenovanja, ali najkasneje do 30. junija.

Ne spreglejte