Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 4. 2014,
15.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Dejan Kontrec

Petek, 11. 4. 2014, 15.54

6 let, 7 mesecev

"Olimpijinih igralcev ne želimo 'prinesti okoli'"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednica Olimpije nam je predstavila svojo različico dogovorov med Olimpijo in Medveščakom, ki smo jo objavili v četrtek. Tokrat vam razkrivamo še njen pogled na finančno stanje v klubu.

Da se finančne težave v klubu HDD Olimpija vlečejo že leta, ni nobena skrivnost. Na decembrski predstavitvi letnega proračuna za leto 2012 so v klubu sicer zatrdili, da so po dolgem času poslovali z dobičkom, težkim 600 tisoč evrov, in da dolg znaša okoli 1,5 milijona evrov. Februarja letos smo se s predsednico Ditko Maučec pogovarjali o težavah v klubu in jo vprašali, ali je znanega že kaj več o tem, kako je klub posloval v letu 2013. "Podobno kot v preteklem letu bo klub tudi v letu 2013 posloval pozitivno, a bomo točen znesek o poslovanju lahko podali šele v začetku aprila," je bil takrat njen odgovor.

Prišel je april, zato smo jo ponovno vprašali, kako je Olimpija poslovala lani, a točnega odgovora nismo dobili. "Končnega finančnega poročila žal še ne moremo posredovati, a, kot kaže, bo tudi iz poslovanja v letu 2013 nek dobiček," nam je pojasnila in odgovorila še na vprašanje o višini trenutnega dolga: "Za zdaj ostaja dolg 1,5 milijona evrov. Poudarjam, da gre za dolg v tem trenutku in da ga poskušamo sanirati, a žal ne gre tako hitro, kot bi si želeli."

"Dolžni smo jim 'nekaj' plač"

Upniki bodo tako na svoja plačila še naprej čakali. Tudi hokejisti Olimpije, ki so pred dobrim tednom končali klubsko sezono, bodo morali počakati na denar na bančnih računih. Koliko plač v povprečju je klub dolžan igralcem za sezono 2013/2014, pričakovano nismo izvedeli. "O točnem dolgu do igralcev za to sezono ne morem govoriti. Dolžni smo jim 'nekaj' plač," je dejala Maučeceva. Na vprašanje, kdaj meni, da bi igralci lahko dočakali plače za končano sezono, pa izrazila upanje: "Upam, da v kratkem. Poskušamo pridobiti sponzorska sredstva. V našem interesu namreč ni, da bi jih 'okoli prinesli'."

Po naših podatkih naj bi bil dolg do igralcev različen – od dveh do petih plač ali, kot se je zgovorno izrazil zdaj že nekdanji strateg Olimpije Ivo Jan, "preveč". Predsednica torej upa in prav upanje, da bodo dobili denar, ostane tudi hokejistom. Pravijo, da upanje umira zadnje …

Fantje ne vedo ničesar

V četrtek smo predstavili predsedničino plat zgodbe o (ne)selitvi v Zagreb. Zanimalo nas je, ali so fantje, ki imajo pogodbe s klubom sklenjene tudi za prihodnjo sezono, seznanjeni z načrti, ki jih ima klub za prihodnje tekmovalno obdobje. "Ne, ničesar jim še nismo razlagali, saj, kot poudarjam, gre le za dogovarjanja. Za zdaj ni še nič konkretnega. Ko bo kaj več znanega, bodo izvedeli, takrat bomo obvestili tudi vse medije," še dodaja naša sogovornica.

Ob koncu smo jo povprašali še, kako je s plačevanjem prestopnih kart pri Olimpiji. Sekretar Hokejske zveze Slovenija Dejan Kontrec je namreč v pogovoru za Sportal pred nekaj dnevi dejal, da Olimpija s HZS zelo malo sodeluje. "Samo ko potrebujejo prestopne karte, pridejo, pa še teh ne plačajo," so bile besede Kontreca. Želeli smo še predsedničin pogled, a nam na vprašanje o prestopnih kartah ni znala odgovoriti.

Ne spreglejte