Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 9. 2014,
16.05

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 11. 9. 2014, 16.05

8 let, 3 mesece

Olimpija ni David Copperfield, je pa pripravljena na boj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Pomlajena in prevetrena Olimpija se optimistično podaja v novo sezono lige EBEL. Kot pravijo v zmajevem taboru, sta jim zadnji zmagi konec tedna dali še dodatno samozavest.

Edini slovenski EBEL-ligaš je po zadnji sezoni, ko je drugič zapored ostal brez končnice in ko se je spopadal z nemalo težavami, dodobra spremenil ekipo. Odšli so vsi tujci, za katere je v Ljubljani zadnje čase že postala navada, da ostanejo zgolj eno sezono, v slovo pa so pomahali tudi številni domači oklepniki. Trojica Miha Verlič, Žiga Grahut in Ken Ograjenšek je zaradi neizpolnjevanja obveznosti enostransko prekinila sodelovanje, preselila sta se tudi Damjan Dervarič in Andrej Hebar (odšel že pozimi), ki bosta kariero nadaljevala pri Slovaškem Zvolnu. Kot zadnji od slovenske falange je zmaje zapustil Eric Pance, ki naj bi za vselej obesil drsalke na klin.

Staroselcem dodali mlade domače upe in nekaj tujcev

Olimpija se je odločila, da bo tokrat delovala bolj pregledno in da se bo trudila izpolnjevati vse obveznosti do igralcev. Vodstvo je domačim staroselcem (Aleš Mušič, Igor Cvetek, Matej Hočevar, Boštjan Groznik, Anže Ropret) dodalo lepo število mladih slovenskih upov in šest tujcev. Zagotovo največja okrepitev Olimpije je čuvaj mreže Andy Chiodo. Kanadčan je naslov prvaka lige EBEL okusil predlansko sezono s Celovcem, zdaj bo na mestu številka ena zamenjal Jerryja Kuhna. V obrambi sta med tujimi novinci Američana Marvin Degon in Kyle Medvec ter Hrvat Ivan Šijan, v napadu pa Američana Hunter Bishop in Matt White.

Tudi Ljubljančani se niso izognili menjavi trenerja, novega pomočnika v Gradcu Iva Jana je zamenjal Nemec Fabian Dahlem, njegov pomočnik pa bo nekdanji trener Olimpije Bojan Zajc.

Zmagoviti konec tedna dal dodatno samozavest

Ekipa je dan pred začetkom nove sezone, ki jo bo v petek odprla v Celovcu, na novinarski konferenci – v prihodnje ne bi bilo slabo, da bi Olimpija sledila večini profesionalnih športnih klubov in o medijskih dejavnostih obvestila vse medije – poudarila, da je pripravljena na trdo delo in nove izzive. Za moštvom je 46 dni priprav in devet pripravljalnih tekem, na katerih je sedemkrat slavilo, dvakrat pa izgubilo. In prav zadnja dva preizkusa, ko so s tremi zadetki razlike premagali Gradec in Sapo Fehervar, sta jim dala še malce več samozavesti.

"Da sploh lahko zmagaš, moraš biti najprej pripravljeni na zmago. Na Madžarskem smo tako videli, da lahko igramo proti ekipam iz lige EBEL in da jih lahko premagujemo. Zmagi nam sicer nista prinesli točk, a sta nam dali samozavest. Vemo, da bomo morali še trdo delati, a lahko smo le še boljši," je misli o pripravljalnem obdobju strnil Dahlem in dodal, da vse seveda še ni stoodstotno: "Nisem David Copperfield, da bi vse že zdaj delovalo popolno. Lahko pa rečem, da smo se v pripravljalnem obdobju veliko naučili in izboljšali marsikatero stvar."

Da sta jim zmagi nad EBEL-ligašema dali novega zagona, so potrdili tudi igralci. "Za nami je pomemben konec tedna, ki sicer ne bo vplival na rezultat konec sezone, nam pa veliko pomeni pred začetkom sezone, zagotovo nam je dal dodatne samozavesti," meni Marvin Degon, ki ga je Boštjan Groznik dopolnil takole: "Res dober konec tedna, a ne smemo se zdaj opirati nanj. Ne sme nas preveč odnesti, ostati moramo na realnih tleh."

Kot Tour de France

Da je bilo tudi ob ledu narejeno veliko pozitivnega, je poudaril predsednik Olimpije Marko Popovič: "Naredili smo ogromno stvari, zavedamo pa se, da nas čaka še veliko dela, saj želimo boljšo organizacijo kluba in boljši sistem, kot je bil v preteklosti. Tudi fantom želimo dati, kar smo jim obljubili. Za nas bo vsaka tekma, vsak dan kot Tour de France. Vemo, da bomo vsak dan dirkali, kolo sicer ni najboljše, vemo, da je zadaj spremljevalno vozilo, in vemo, da moramo priti do cilja, saj bomo sicer diskvalificirani. A gremo v pravo smer."

Prve plače izplačane. December s spektaklom na prostem?

Popovič je zatrdil, da so po njegovih informacijah izplačali vse prve plače za letošnjo sezono in da morajo za preteklo sezono poravnati še nekaj manjših obveznosti. Ob tem je dal vedeti tudi, da bi v prihodnji sezoni lahko spremljali tekme Olimpije na prostem. Termini obračunov pod milim nebom naj bi bil med 12. in 16. decembrom, za zdaj se pogovarjajo o treh lokacijah v Ljubljani, vodstvu lige EBEL pa morajo svojo odločitev o spremembi koledarja sporočiti do 20. oktobra.

Malce drugačen bo že uvod v prvo domačo tekmo zeleno-belih, ki bo na sporedu v petek, 19. septembra, ko v Ljubljano prihajajo Orli iz Znojma. Še pred omenjenim obračunom pa bodo zmaji palice, kot rečeno, v petek, 12. septembra, prekrižali s Celovcem, v nedeljo pa še z Dornbirnom. Zaradi poškodbe rame bo manjkal Igor Cvetek, ki pa naj bi se moštvu na tekmah pridružil čez teden ali dva.

Ne spreglejte