Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 9. 2012,
21.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 6. 9. 2012, 21.33

7 let, 12 mesecev

Ob odprtju sezone uspešnejša avstrijska prestolnica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čast odigrati uvodno tekmo sezone EBEL je pripadla HDD Olimpiji in zasedbi iz Dunaja, ki je po slabi sezoni letos odločnejša, v Tivoliju se je veselila zmage s 4:1. Pri domačih v polno Žiga Pance.

''Zmaji'' se v pripravljalnem obdobju niso pretirano izkazali, uspeli so zmagati le eno tekmo, na drugi strani je Dunaj, kjer igra nekdanji Olimpijin igralec Jamie Fraser, v svoj žep v istem obdobju pospravil nekaj skalpov večjih evropskih imen. Domači strateg, ki je v zadnjih dneh dobil dva nova domača igralca, je na tribuni pustil Igorja Cvetka, Sergeja Smirnova, Kena Ograjenška in Grega Režka.

Po vodstvu zadetek s sredine

Hitro po prvem sodnikovem metu ploščka, natančneje v 17. sekundi, so se navijači prijeli za glave in se ustrašili, da se bodo nadaljevale slabe predstave iz pripravljalnega obdobja. Kar dva igralca Dunaja sta se sama znašla pred Jerryjem Kuhnom, kateremu so soigralci pomagali s prekrškom. Ob igralcu več so hokejisti iz avstrijske prestolnice zadeli vratnico, nedolgo zatem pa je situacija bila obrnjena. Igralca več so imeli domači navijači in razveselil navijače z zadetkom. Pred vrati je do ploščka prišel Žiga Pance in ukanil Fabiana Weinhandla med nogami. Igra je bila v nadaljevanju izenačena, ''zeleno-beli'' so do nevarnih priložnosti prihajali predvsem iz protinapadov, vendar jim ni uspelo povišati vodstvo.

Nato je prišla 13. minuta, Jonathan Ferland je s ploščkom pridrsal na sredino, se odločil za strel in na presenečenje vseh, tudi Kuhna, premagal slednjega. Ameriški čuvaj mreže se je vsaj za odtenek oddolžil v 17. minuti, ko je imela Olimpija igralca manj, obranil je kar dva strela zapored, drugega s parado. Vendar pa je moral minuto zatem po plošček v svojo mrežo, gostje so izigrali četverko domačih igralcev, med strelce pa se je vpisal Andre Lakos. Dve minuti pred piskom sirene je neoviran z dveh metrov do strela prišel novinec Matevž Erman, kateremu je čuvaj mreže poizkus zaustavil.

Ob igralcu več manjkal le zadetek

Tudi na začetku drugega dela igra so si Ljubljančani privoščili trenutek nezbranosti, gostujoč igralec je namreč iz svoje obrambne tretjine prišel pred vrata Kuhna, ki je bil na mestu. V 24. minuti je bil pri gostih izključen igralec, ''zmaji'' so si pripravili nekaj priložnosti, vendar v gneči pred vrati Aleš Mušič in brata Pance niso bili dovolj natančni. Minuto zatem je bil znova na mestu domači vratar, ki se je izkazal pri preusmerjenem strelu.

Olimpija je imela do konca tega dela igra še trikrat igralca več, bila nevarna, na žalost navijačev pa predvsem neučinkovita. Zapravljeni priložnosti sta obžalovala predvsem Patrick Coulombe in Chris D'Alvise. Po prvi omenjeni situaciji pa so do povišanja vodstva prišli Capitals, ki so izvedli protinapad. Po levi strani je pobegnil Francois Fortier, ki je podal pred vrata, tam pa je plošček v mrežo potisnil Benoit Gratton, katerega je slabo pokril Andrew Thomas.

Uvodne minute zadnje tretjine so minile v razgibani igri med obema obrambnima tretjinama, prvi so resneje zapretili gostje v 45. minuti, Kuhn pa je bil na mestu. Sledila je izključitev Damjana Dervariča, sprva so do priložnosti vseeno prišli domači. Žiga Pance je na nasprotnikovi modri črti ukradel plošček, oddrvel proti vratom, a meril mimo. Dunaj je do konca igralske premoči dvakrat dobro kombiniral, vendar se rezultat ni spremenil. Sledil je nov ''power-play'' Dunajčanov, tudi tokrat so se izbranci Heikkija Mälkiäja ubranili. Domači so se podali v lov za golom priključka, vendar pa niso bili pretirano nevarni. Se je pa finski strateg na klopi ''zeleno-belih'' že več kot dve minuti pred koncem odločil za igro s šestimi igralci v polju, kar pa se mu ni obrestovalo, gostje so prišli še do četrtega zadetka.

Ne spreglejte