Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 5. 2012,
17.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

New York Rangers New Jersey Devils liga NHL

Sobota, 19. 5. 2012, 17.11

8 let

New York Rangers z zmago iz New Jerseyja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V tretji tekmi finala vzhodne konference končnice lige NHL so New York Rangers v gosteh premagali New Jersey Devils. Newyorčani zdaj v zmagah vodijo z 2:1. Četrta tekma bo v noči na torek.

Junak tekme je bil gostujoči vratar Henrik Lundqvist, ki je zbral 36 obramb ter na tekmi mrežo ohranil nedotaknjeno. Moštvo Rangers je povedlo z golom Dana Girardija ob premoči na ledu v 44. minuti, Chris Kreider je povišal na 2:0 le slabi dve minuti pozneje, Ryan Callahan pa je 2:13 minute pred koncem dvoboja postavil končni izid. "Za zmago smo se morali potruditi in je posledica trdega dela, pomembno pa je prispevalo tudi dejstvo, da smo bili zelo učinkoviti v napadu. Med nami je medsebojno zaupanje, tudi v obdobjih, ko nam ne gre najbolje ostajamo koherentna ekipa z jasnim skupnim ciljem," je po tekmi dejal Henrik Lundqvist. Čeprav so domači zasuli njegovo mrežo pa je bil vratar Rangers ves čas zelo zanesljiv: "Zelo sem bil zbran. Kar nekaj ploščkov sem moral ubraniti."

Zmagovalec se bo v zaključnem dvoboju za Stanleyjev pokal meril z boljšim iz finala zahodne konference. Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so korak pred napredovanjem, saj so hokejiste Phoenix Coyotes premagali že trikrat zapored. Že drevi bodo imeli na ledeni ploskvi domačega Staples centra prvo priložnost za napredovanje v veliki finale lige NHL. Los Angeles je na pragu največjega uspeha kluba po letu 1993, ko je v finalu NHL izgubil z Montrealom. Čeprav so bili kralji šele osmi nosilci, so hokejisti iz Los Angelesa najprej premagali prvopostavljeni Vancouver, potem pa gladko še drugouvrščeno moštvo St. Louis s 4:0 v zmagah, proti Phoenixu pa so dvakrat zmagali v gosteh in enkrat doma v Staples Centru. Kralji so neporaženi že osem tekem zapored v končnicah. Kojoti morajo zdaj, če želijo do finala, dobiti štiri tekme zapored. V vsej zgodovini lige NHL je doslej to uspelo le trem ekipam.

Ne spreglejte