Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 4. 2008,
8.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 9. 4. 2008, 8.14

7 let, 12 mesecev

Mohorič: Dokler ne zmagaš štirikrat, nisi zmagovalec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti ZM Olimpije so se v torek z novim porazom znašli na robu "prepada", saj zaostajajo v finalu z 0:3 v zmagah. Kljub visokem zaostanku še ne mečejo "puške v koruzo".

Prva tekma v Ljubljani je bila, kar se tiče rezultata, čisto drugačna kot prvi dve na Jesenicah, saj so "železarji" slavili tesno zmago z 2:1. Če so slednji tokrat dosegli le dva zadetka, so Ljubljančani znova zatajili v napadu, kjer so si pripravili kup lepih priložnosti, ki jih niso znali realizirati, odlično pa je deloval tudi vratar Robert Kristan.

Center tretje napadalne trojke Nik Zupančič je po tekmi dejal: "Prikazali smo čisto drugačen pristop kot na prvih dveh tekmah. Bili smo enakopraven nasprotnik, če ne celo boljši. V drugi tretjini smo več drsali, prav zaradi tega je bilo toliko prekrškov nad nami. S tem smo imeli možnost, da ob igralcu več dosežemo gol, kar nam žal ni uspelo. Oba vratarja sta se izkazala in mislim, da je zmagal srečnejši. Srečo pa si moraš zaslužiti," in pred četrto tekmo dodal: "Predali se ne bomo tako zlahka. Naredili bomo vse kar se da. Sem prepričan, da ob boljši realizaciji lahko tekmo zmagamo."

Sila neprijetna situacija

Na tretji tekmi je blestel vratar "zmajev" Klemen Mohorič, ki je kljub poškodbi ob tokrat večji pomoči soigralcev dokazal, da je še vedno izvrsten vratar. Sam se zaveda težkega položaja, a ostaja optimist: "Vsaka ekipa mora zmagati štirikrat in dokler ne zmaga tolikokrat, ni končni zmagovalec. Jesenice nas morajo torej le še enkrat premagati, mi njih štirikrat. Upam, da v sredo zmagamo in gremo nato na Jesenice po zmago. Videl sem že preobrate iz 0:3 na 4:3. Vendar smo se znašli v sila neprijetni situaciji, tako da moramo za začetek zmagati v sredo, nato bomo pa videli …"

Tekma se bo enako kot v torek tudi v sredo začela ob isti uri, se pravi ob 19.15. Pri Olimpiji bo po vsej verjetnosti enako kot na tretji tekmi na tribuni ostal napadalec Brian Felsner.

Ne spreglejte