Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2015,
23.13

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 4. 2015, 23.13

8 let, 3 mesece

Miha Brus: Upamo, da bo v sredo Podmežakla "gorela"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Jeseničani so še drugič v petih dneh v dvorani Tivoli (4:1) spravili na kolena zmaje in si priigrali zaključni plošček za deseti naslov v samostojni Sloveniji, ki ga lahko izkoristijo že v sredo.

Železarji se v zadnjih dneh v ljubljanskem Tivoliju počutijo skoraj bolj domače kot v svoji Podmežakli, kjer so v soboto izgubili edino od treh tekem letošnjega finala.

"Res je. Pravzaprav smo se počutili domače že vse tri tekme. Je pa res, da smo dve zmagali v gosteh, kjer naj bi bilo težje zmagati, doma pa izgubili. V domači dvorani moramo pozabiti na pritisk in osvojiti tole zvezdico," so kapetanu Gorenjcev Mihi Brusu misli po slavju pohitele k sredini tekmi. A ustavimo se pri receptu za drugo zmago v Ljubljani. "Spet smo povedli, in ko enkrat povedeš, te to vedno dvigne. Pritisk je bil nato na Olimpiji, ki je v drugi tretjini pritisnila, mi pa smo morali paziti, da smo naredili čim manj napak, in poskušali izkoristiti njihove. V podzavesti smo vedeli, da imamo rezultat, ki ga moramo držati, in smo se morda zaradi tega malce pomaknili nazaj. Zadetek na začetku tretje tretjine nam je kar malo porezal noge, a k sreči smo zdržali in tekmo mirno pripeljali do konca."

"Še zdaleč ni konec"

Ni pa bilo prav mirno v taboru zeleno-belih, ki je tudi tokrat zapravil kar nekaj priložnosti za zadetek. "Prva tretjina je bila katastrofalna, spet smo naredili preveč napak, drugo in tretjo smo odigrali bolje, a so vseeno zmagali Jeseničani. Na žalost nas tudi tokrat sreča ni spremljala. Imeli smo nekaj zrelih priložnosti, a plošček žal ni šel v gol. To je šport. Upam, da se bo na prihodnji tekmi to obrnilo," je po porazu novinarjem dejal kapetan gostiteljev Aleš Mušič. S prstom je pokazal tudi na treninge Olimpije, ki v zadnjem času zaradi težav v klubu niso bili takšni, kot bi morali biti: "Očitno se netreniranje pozna, a ne iščem izgovorov."

Izkušeni napadalec zagotavlja, da se zeleni vojaki ne bodo zlahka predali: "Za prvaka moraš zmagati na treh tekmah, tako da je serija daleč od tega, da bi bila končana. Vedno je najtežje zmagati tisto zadnjo tekmo. Mi nimamo kaj izgubiti, morali pa bomo odigrati stoodstotno in zbrano od prve do zadnje minute, ne le pet, deset ali 30 minut. Le tako lahko premagamo Jeseničane. Upam, da se bo tradicija, da zmaga gostujoča ekipa, v sredo nadaljevala."

Svoj načrt imajo seveda tudi železarji. "Nočem napovedovati, da bo v sredo konec, rekel bom le to, da bomo pustili srce na igrišču. Naredili bomo vse, da osvojimo naslov, in upamo, da bo Podmežakla v sredo 'gorela'," pa pred nadaljevanjem finala sporoča Brus.

Ne spreglejte