Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2011,
21.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Philadelphia Flyers Buffalo Sabres

Sreda, 2. 11. 2011, 21.44

8 let

Lupulov hat-trick pokvaril vrnitev Brodeurja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na četrtek so bili v hokejski ligi NHL na sporedu trije obračuni in na vseh treh so slavili gosti. Philadelphia je bila boljša od Buffala, Toronto od New Jerseyja in Phoenix od Colorada.


Na sinočnjih treh tekmah severnoameriške hokejske lige NHL je imel glavno vlogo Joffrey Lupul. Na tekmi med New Jerseyjem in Torontom, slednji je slavil s 5:3, je za goste dosegel tri gole. Philadelphia je premagala Buffalo s 3:2, Phoenix pa je bil s 4:1 boljši od Colorada. Lupul je nazadnje dosegel "hat-trick" pred skoraj štirimi leti, tokrat pa je za tri gole potreboval le osem minut. Lupul je v prejšnji sezoni dosegel le 14 golov, z današnjim trojčkom pa je letos že pri osmih. Po izenačenju Patrika Eliaša v 24. minuti je na sceno stopil Lupul in trikrat ugnal Martina Brodeurja; slednji se je vrnil med vratnici po šestih tekmah premora zaradi poškodbe rame.

Philadelphia je vse tri zadetke dosegla že v prvi tretjini, nato pa je vratar Ilija Brizgalov z 29 obrambami poskrbel, da sta točki odšli iz Buffala. Za letalce so v polno zadeli Sean Couturier, James van Riemsdyk in Scott Hartnell ter po sedmih minutah je bilo na semaforju že 0:3. Domači so takrat iz vrat potegnili Ryana Millerja, njegova menjava Jhonas Enroth nato ni več dobil gola, vseeno pa je bilo za preobrat že prepozno.

V Denverju so imeli gostje iz Phoenixa razpoložena igralca na obeh straneh igrišča: Radim Vrbata je dosegel dva gola, vratar Mike Smith pa je prejel le enega in ustavil 39 strelov domačih, kar je bilo dovolj za zmago s 4:1.

Liga NHL, 2. november:

Buffalo Sabres : Philadelphia Flyers 2:3 (0:3, 1:0, 1:0) Sekera 28., Adam 49.; Couturier 2., Van Riemsdyk 2., Hartnell 7.

New Jersey Devils : Toronto Maple Leafs 3:5 (1:2, 2:3, 0:0) Zubrus 13., Elias 24., Clarkson 29.; Crabb 9., Grabovski 16., Lupul 27., 30., 34.

Colorado Avalanche : Phoenix Coyotes 1:4 (0:1, 1:1, 0:2) O'Reilly 39.; Pyatt 8., Vrbata 38., 59., Korpikoski 41.

Ne spreglejte