Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 10. 2014,
18.10

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 17. 10. 2014, 18.10

8 let, 2 meseca

Luongo, Rinne in Miller nerešeljiva uganka, najbolj suveren le Detroit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na soboto so v ligi NHL prevladovala gostujoča moštva in vratarji - Luongo, Rinne, Miller so ostali nepremagani. Do najbolj suverene zmage Detroit, ki je s 4:1 premagal Toronto.

Pri Detroitu so bili izjemno razpoloženi kapetan Henrik Zetterberg, ki je s podajami sodeloval pri vseh štirih zadetkih, strelec dveh zadetkov Johan Franzen in čuvaj mreže Jimmy Howard, ki je zaustavil 23 od 24 strelov Toronta. Nashville nadaljuje dobre igre, tokrat je tretjo zmago na štirih srečanjih dosegel proti Winnipegu, ki je klonil z 0:2 in ostaja pri zgolj eni zmagi. Med vratnicama Predatorjev, ki držijo drugo mesto zahoda, je s shutoutom blestel Pekka Rinne (31 obramb), za gole pa sta poskrbela Mike Ribeiro in James Neal.

Z istim rezultatom je na obračunu izjemno razpoloženih vratarjev Vancouver proti Edmontonu, ki ostaja edino moštvo brez zmage - pet zaporednih porazov na štartu v novo sezono je najslabši dosežek franšize v zgodovini -, ohranil stoodstotni izkupiček sezone. Pri zmagovalcih je ključe od vrat skril Ryan Miller (28 obramb), pri poražencih je Ben Scrivens klonil le ob strelu Radima Vrbate v 36. minuti, medtem ko je 15 sekund pred iztekom rednega dela Daniel Sedin zmago potrdil s strelom v nebranjeno mrežo.

Mrežo je ohranil nedotaknjeno tudi Roberto Luongo (26 obramb), ki je s soigralci po zadetku Seana Bergenheima z nogometnih 1:0 premagal Buffalo – ta se lahko za tako nizek poraz zahvali zanesljivemu Jhonasu Enrothu, ki je ubranil 34 strelov in klonil le enkrat.

Člani Anaheima so si prvo mesto na zahodu zagotovili s zmago nad Minnesoto. Priigrali so si jo v zadnji tretjini, ko sta prednost divjakov iz drugega dela izničila Andrew Cogliano, zadel je ob igralcu manj, in Corey Perry, ki je točki ohranil doma s strelom v 52. minuti. Svoj večer je imel tudi vratar Račkov Frederik Andersen, ki je bil natančen pri 27 od 28 strelov.

Izjemno tesno je bilo tudi med Columbusom in Calgaryjem, čeprav so prvi na zadnji odmor odšli s tremi zadetki prednosti. Gostom je prek Masona Raymonda in Josha Joorisa v zadnji tretjini uspelo znižati na 2:3, popoln preobrat pa jim ni uspel.

Ne spreglejte