Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2016,
13.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL San Jose Sharks

Torek, 19. 4. 2016, 13.37

6 let, 7 mesecev

"Bilo je težko, a v takšnih trenutkih se zaveš, kako močno si želiš neko stvar."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Tanner Pearson | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Konec tekme, zmagali smo. Dosegli smo to, po kar smo prišli. Zaostanek je prepolovljen," so bile po zmagi Los Angeles Kings z 2:1 v podaljšku prve misli strelca zmagovitega zadetka Tannerja Pearsona.

Hokejisti Los Angeles Kings so po dveh domačih porazih v konferenčnem četrtfinalu na teren San Joseja prišli z le eno mislijo – zmagati in znižati zaostanek v seriji. To jim je na koncu tudi uspelo, a začelo se ni najbolje, saj je Joe Thornton udaril že v 30. sekundi in morske pse popeljal v vodstvo.

 

Zaupanje jih je pripeljalo do zmage

A to ni zdržalo prav dolgo, za kar je v deveti minuti s prvim zadetkom v letošnji končnici poskrbel Anže Kopitar, ki je po mešanju peterk srečanje začel ob Marianu Gaboriku in Dwightu Kingu. Mreži kalifornijskih tekmecev se do konca rednega dela nista več zatresli. Vse dvome o zmagovalcu je v 64. minuti razblinil Tanner Pearson, ki je Kraljem pristreljal izjemno pomembno zmago.

 

"Pričakovali smo, da bodo doma, kot po navadi, začeli izjemno agresivno. Tekma se tako ni začela po naših željah, a moramo si zaupati med sabo, da smo se v takšnih trenutkih sposobni vrniti. To nam je pomagalo do zmage," je bil nasmejan strelec odločilnega zadetka Pearson, ki je po svojem sploh prvem zadetku v podaljšku končnice dodal: "Rekel sem si: 'Konec je, zmagali smo in dosegli to, po kar smo prišli. Zaostanek je prepolovljen'."

 

Tam, kjer so hoteli biti

Branilec z daleč najvišjo minutažo Drew Doughty pa je v pogovoru za LA Kings Insider izpostavil še eno stvar, pomembno za zmago, to je dobro igro z igralcem manj. Kralji že dolgo opozarjajo, da se morajo izogibati kaznim, a danes so morali šestkrat na hlajenje. Kar trikrat v zadnji tretjini.

Drew Doughty | Foto: Reuters Foto: Reuters

 "Bilo je težko. A v takšnih trenutkih se zaveš, kako močno hočeš neko stvar. Takrat pozabiš na utrujenosti. Zavedamo se, kako pomembna je igra ob igralcu manj. Ko smo zdržali vse pritiske, se je tehtnica prevesila na našo stran, ekipa je dobila dodatno energijo, to nas je dvignilo," je razlagal 26-letni branilec, ki je na ledu preživel 35 minut.

 

Doughty je ob tem pohvalil igro celotne ekipe, tudi prvega moža v vratih Jonathana Quicka (zaustavil je 29 strelov od 30): "Odigral je res dobro tekmo, v podaljšku nas je z odlično obrambo obdržal v igri. A mislim, da so tudi drugi naši člani prikazali dobro predstavo. Najpomembneje je, da smo znižali zaostanek in da smo tam, kjer smo hoteli biti."

 

San Jose v seriji, v kateri igrajo na štiri zmage, vodi z 2:1 v zmagah. Naslednja tekma bo prav tako v njegovi dvorani SAP Center, in sicer v noči na četrtek.

 

 

Ne spreglejte