Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 10. 2014,
18.10

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 17. 10. 2014, 18.10

8 let, 2 meseca

Kralji na krilih izjemnega Quicka do četrte zaporedne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je s kralji v nedeljski matineji z 2:1 odpravil z Minnesoto. Gostje so bili boljši, a je v vratih LA Kings blestel Jonathan Quick.

Branilci naslova iz Kalifornije tako nadaljujejo v odlični formi. Proti Minnesoti so v hudem boju ujeli še četrto zaporedno zmago. S 40 obrambami je bil prvi junak tekme Jonathan Quick. Divjaki so proti vratom LA-ja sprožili kar 41 strelov in samo eden je našel pot v mrežo, domači hokejisti so na gol streljali le šestnajstkrat.

Slovenski as Anže Kopitar ni vknjižil nobene točke, zato pa je svojo izjemno serijo nadaljeval drugi napad. Tanner Pearson, Jeff Carter in Tyler Toffoli, ki so na zadnjih treh srečanjih dosegli kar devet od ducat zadetkov Los Angelesa, so tudi proti Minnesoti dosegli oba zadetka. Prvega je že v prvi tretjini dosegel Toffoli, v zadnji tretjini je na 2:0 povišal Paerson, končnih 2:1 pa je v 47. minuti srečanja postavil Matt Cooke.

"Minnesota je dobro delovala na power-playu, ustvarili so si kar nekaj priložnosti, a mi smo dobro 'počistili' odbitke, blokirali strele in nekako odbili napade. Lepo je, da nam gre že na začetku sezone dobro, a kmalu nas čaka nova težka tekma in naše misli so že usmerjene v prihodnost," je bil z dobro igro z igralcem manj zadovoljen prvi mož večera Quick.

Thomas Vanek ni mogel biti tako prešerne volje, saj so še drugič v dveh dneh nastreljali nasprotnika, a izgubili z 1:2: "Frustrirajoče je, ker smo znova igrali dobro, a izgubili. V naši igri ni veliko stvari za popraviti, le to, da bi bilo več zadetkov. A Quick je bil dober, izjemno dober. Vsi vemo, da je eden najboljših vratarjev na svetu in to je dokazal tudi tokrat."

Lundqvist in Andersen zaklenila

Ponoči se je "udarilo" še šest ekip. Najbolj suvereno so do zmage prišli oklepniki iz ekipe New York Rangers, ki so z rezultatom 4:0 odpravili "morske pse" iz San Joseja. S 33 obrambami se je izkazal vratar Henrik Lundqvist, ki je ostal nepremagan, za zadetke pa so poskrbeli Carl Hagelin, Martin St. Louis, Rick Nash in Kevin Hayes.

Tudi Anaheim lahko za zmago nad St. Louisom veliko zaslug pripiše vratarju Frederiku Andersenu, ki si je vsaj za nekaj časa izboril mesto prvega vratarja. Danec je bil zanesljiv pri vseh 28 poskusih gostov, z dvema zadetkoma pa se je izkazal še Finec Sami Vatanen. Calgary je imel ob zmagi nad Winnipegom prav tako izjemno razpoloženega vratarja, Jonas Hiller je zbral 34 obramb, zadetek in dve podaji je prispeval Mason Raymond.

Ne spreglejte