Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 10. 2014,
22.01

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 16. 10. 2014, 22.01

8 let, 2 meseca

Kopitarjev soigralec skril ključ in pisal zgodovino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Los Angeles Kings so stežka premagali oklepnike St. Louis Blues, v rednem delu ni bilo zadetkov. Montreal je v strelskem festivalu odpravil Boston, Washington pa nadigral New Jersey.

Gledalci v dvorani Staples Center v Los Angelesu so ostali prikrajšani za zadetke vse do izvajanja kazenskih strelov. Po rednem delu je bil rezultat 0:0, ni se spreminjal niti po podaljšku.

Veliko bolj nevarni so bili spočiti gostje iz St. Louisa, ki so pred tekmo počivali kar štiri dni. Razmerje strelov na gol je po rednem delu znašalo kar 39:18 za St. Louis, v podaljšku pa niso Kralji na vrata gostov ustrelili niti enkrat. St. Louis je poizkusil še štirikrat, tako da je končno razmerje strelov znašalo 43:18 v korist gostujoče ekipe, ki pa se je morala na koncu zadovoljiti le s točko. Vratar Kraljev Jonathan Quick je bil nepremagljiv. V ligi NHL je ohranil mrežo nedotaknjeno že 32. in s tem izenačil klubski rekord Rogiea Vachona.

"Vsi vedo, kaj je Vachon pomenil v zgodovini kluba. Lepo je in kar nekako ponižno gledam na to, da sem se vpisal v to kategorijo. Toda na drugi strani na statistiko ne dam veliko. Štejejo zmage, lahko sem ponovno ponosen na celotno ekipo, ki je danes zmagala in mi nenazadnje pomagala, da sem ostal nepremagan. Dvajseterica mora igrati dobro, da se v eni uri to zgodi," je menil Quick. Kralji so bili blizu podobnemu uspehu na prejšnji tekmi, vendar so 21 sekund pred koncem dvoboja z Edmonton Oilers (6:1) prejeli edini zadetek.

Dve točki sta tako ostali v Kaliforniji, saj je loterija kazenskih strelov pripadla branilcem naslova v ligi NHL. Edini zadetek je dosegel Jeff Carter, nato pa sta vratarja obeh klubov ubranila vseh pet strelov. Quick je ni spustil ploščka v mrežo po strelih T.J. Oshiea, Alexandra Steena in Vladimirja Tarasenka. Kazenski strel je zapravil tudi Anže Kopitar, ki je na srečanju na ledu prebil 24 minut in trikrat udaril na vrata gostov.

Še dve teki sta se končali po kazenskih strelih. Hokejisti New York Islanders so ugnali San Jose Sharks s 4:3, New York Rangers pa Carolino Hurricanes z 2:1. Doma so zmagali tudi igralci Washington Capitals z New Jersey Devils s 6:2, Montreal Canadiens z Boston Bruins s 6:4 in Ottawe Senators s Colorado Avalanche s 5:3. Ekipa Pittsburgh Penguins je na svojem ledu položila orožje v dvoboju s Dallas Stars (2:3), potem ko je še tri minute pred koncem vodila, odločilni gol pa dobila slabe tri sekunde pred koncem, ko je v polno zadel Tyler Seguin.

Ne spreglejte