Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 5. 2008,
9.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 5. 2008, 9.08

8 let

Kopitar: Pokazati najboljše, kar znamo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Temperatura pred začetkom najpomembnejšega hokejskega dogodka leta se močno dviguje. Tudi za naše rise, ki bodo v četrtek opravili prvi trening v Halixafu.

Slovenska odprava bo iz hladnega Port Hawkesburyja na severu Kanade danes odpotovala v Halifax, enega izmed dveh glavnih prizorišč svetovnega prvenstva v Kanadi. Tam so temperature tudi zunaj tekmovališč bolj podobne slovenskim.

Slovenska izbrana vrsta 1. maja v zgodnjih jutranjih ura zapušča gostitelje v Port Hawkesburyju in se odpravlja proti Halifaxu, kjer jih ob 15. uri po kanadskem času že čaka prvi trening. ''Čuti se že, da gre zdaj zares. Pritisk narašča, vendar v pozitivnem smislu. Vsi se veselimo, da se bo prvenstvo začelo. Mislim da bo prva tekma zanimiva. Ni nas ne vem kako strah, imamo pa seveda na prvi tekmi veliko spoštovanje do uglednih nasprotnikov Vemo, da moramo odigrati obe prvi tekmi zelo hrabro in pokazati najboljše, kar znamo. Tako bomo dobro pripravljeni tudi za tretjo tekmo proti Latviji,'' pravi pred začetkom prvenstva edini NHL zvezdnik v slovenski izbrani vrsti, Anže Kopitar.

Hočevar: Moramo biti realni

Zibelka hokeja, Kanada, je močno vpeta v hokej, čeprav bo svetovno prvenstvo letos v ''domovini javorjevih listov'' potekalo prvič. Slovenska reprezentanca je zaradi bližajoče se tekme z gostitelji prepoznavna na vsakem koraku. Tudi domačini spodbujajo rise, da se pokažejo v najboljši luči. V družbi preostalih 15 najboljših hokejskih držav na svetu. Vratar Andrej Hočevar, ki je bil lani na svetovnem prvenstvu skupine B v Ljubljani izbran za najboljšega vratarja prvenstva, pravi: ''Prvenstvo bo za vse igralce veliko doživetje. Igrati proti Kanadi na svetovnem prvenstvu je za vse nas življenjska priložnost. Upam, da se ne bomo ustrašili nasprotnikov in da se bomo borili na vso moč. Zagotovo bo prva tekma zelo zanimiva. Gre za prvo tekmo domače reprezentance, otvoritveno tekmo. Moramo biti optimisti, ampak tudi realni. Vemo, da ima Kanada 25 igralcev, ki igrajo v najmočnejši hokejski ligi na svetu.''

Tavželj: Velika čast in priložnost

Velik pomen na prvih dveh tekmah bo zagotovo imela obramba. Štiriindvajsetletni ljubljanski branilec Andrej Tavželj je povedal, da so vsi fantje še kot otroci sanjali, da bi kdaj na največjem prvenstvu na reprezentančni ravni zaigrali proti takšni ekipi, kot je Kanada.

''Na prvenstvu bomo odigrali otvoritveno tekmo in to je za vse nas velika čast in priložnost, da se predstavimo svetovni hokejski javnosti. Tekma bo pokazala, kam spadamo Slovenci v hokeju. To je velika nagrada za slovenski hokej,'' je dejal igralec ZM Olimpije.

Ne spreglejte