Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 1. 2016,
16.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL hokej Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 1. 1. 2016, 16.45

8 let

Kopitar k novi zmagi dodal podajo, Quick še ni prehitel pokojnega Slovenca (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Anže Kopitar se je s soigralci pri Los Angeles Kings veselil pete zaporedne zmage. V noči na nedeljo je bilo kar 12 tekem.

Moštvo Los Angeles Kings tudi po novem letu ostaja na zmagoviti poti. Kralji so v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisali še peto zaporedno zmago, kot zadnji so v razprodani dvorani Staples Center v Los Angelesu klonili hokejisti Philadelphia Flyers z 1:2. Anže Kopitar je bil podajalec pri drugem zadetku kraljev.

Kralji v boju za nov Stanleyjev pokal ter za najboljše izhodišče v letošnji končnici ne popuščajo in nadaljujejo z odličnimi predstavami. Ekipa iz mesta angelov je prevzela popoln nadzor na tekmi proti letalcem že v prvi tretjini. Najprej je po asistenci Mariana Gaborika nasprotno mrežo v osmi minuti zatresel Dwight King, nato pa je bil v 18. minuti uspešen še Drew Doughty, ki je ob power playu zadel ob pomoči Jaka Muzzina in Kopitarja za vodstvo 2:0.

Quick še naprej v družbi Vanbiesbrouka in Brimška

Kazalo je že, da bo domača mreža ostala nenačeta, ko so v osmi minuti tretje tretjine gostje izkoristili power play, zadel je Brayden Schenn ob posredovanju Wayna Simmondsa in Jakuba Voračeka. Domači vratar Jonathan Quick je ubranil 29 strelov gostov, medtem ko je gostujoči vratar Michal Neuvirth zbral 30 obramb. Ameriški čuvaj mreže bo moral na posebni mejnik, ko bi s kariernim 41. "shutoutom" postal najučinkovitejši ameriški vratar v ligi NHL, upoštevajoč vratarje rojene na ozemlju Združenih držav, še malo počakati.

Quick si tako mejnik po številu shutoutov v ZDA rojenih vratarjev, ko je v ligi NHL doslej štiridesetkrat ostal nepremagan pred vrati, deli z legendama Johnom Vanbiesbroukom in s slovitim, že pokojnim, ameriškim hokejistom slovenskega rodu Frankiejem Brimskom (Brimškom), z vzdevkom Mister Zero, ki je bil večino svoje hokejske kariere vratar Boston Bruins. Na vrhu lestvice najzanesljivejših vratarjev v ligi NHL je pet Kanadčanov, največ shutoutov 125 pa je zbral Martin Brodeur.

Kopitar je vpisal svojo še 29. točko ter 19. podajo. Kralji s skupno 52 točkami ostajajo v prepričljivem vodstvu v pacifiški skupini. Naslednjo tekmo bodo odigrali v noči na torek v Koloradu.

Ne spreglejte