Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 4. 2020,
9.33

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

državno prvenstvo hokej Hokejska Zveza Slovenije

Četrtek, 16. 4. 2020, 9.33

4 leta

Konec hokejskih tekmovanj, prvakinje le hokejistke Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Hokej Splošna | V večini kategorij prvakov v tej sezoni ne bo, ker so bila tekmovanja prekinjena pred odločilnimi tekmami, izjema so le članice, kjer je naslov pripadel Olimpiji. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

V večini kategorij prvakov v tej sezoni ne bo, ker so bila tekmovanja prekinjena pred odločilnimi tekmami, izjema so le članice, kjer je naslov pripadel Olimpiji.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejska zveza Slovenije je že 12. marca prekinila vsa tekmovanja v državnih prvenstvih, zdaj pa je predsedstvo zveze sprejelo sklep, da sprejmejo končne uvrstitve v sezoni 2019/20. V večini kategorij prvakov v tej sezoni ne bo, ker so bila tekmovanja prekinjena pred odločilnimi tekmami, izjema so le članice, kjer je naslov pripadel Olimpiji.

HZS je sporočila, da je predsedstvo zaradi epidemije novega koronavirusa že 12. marca ustavilo vsa tekmovanja pod okriljem HZS. Ker razmere ne omogočajo nadaljevanja tekmovanj, je tehnični direktor HZS Jure Penko predsedstvu predlagal, da sprejmejo končne uvrstitve v tekmovanjih za sezono 2019/20.

Predsedstvo HZS je na dopisni seji predlog sprejelo, to pa pomeni, da v vseh kategorijah razen pri članicah ekipe ostanejo brez uvrstitev. Hokejistke so namreč tekmovanje predčasno končale pred zadnjo tekmo sezone, ki ne bi spremenila vrstnega reda na lestvici. Končna uvrstitev ekip je tako 1. SŽ Olimpija, 2. Maribor, 3. Triglav.

Pri članih so tekmovanje prekinili pred finalom, v katerem bi sicer morala igrati večna tekmeca SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice, zato ekipe po sklepu HZS ostajajo brez uvrstitve za sezono 2019/20.

Podobno velja za mednarodno ligo IHL, kjer so tekmovanje prekinili pred polfinalom, pa tudi v mlajših starostnih kategorijah, saj v nobeni sezone niso izpeljali do konca.

Preberite še:

Anže Kopitar Joc Pečečnik dobrodelni golf turnir
Sportal Anže Kopitar za hišo na Manhattan Beachu dobil 2,9 milijona
Sidney Crosby - Anže Kopitar
Sportal Samoosamitev v NHL podaljšana do konca aprila
prenova dvorana Tivoli
Sportal HZS poziva kupce vstopnic za odpadlo aprilsko SP, naj jih obdržijo
Ne spreglejte