Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 12. 2013,
9.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Black Wings Linz liga EBEL Miha Verlič

Ponedeljek, 16. 12. 2013, 9.09

8 let

Ko plišasti medvedek zmaju naloži dodatni pritisk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drugi TeddyBearToss v Tivoliju je prinesel visok poraz Olimpije, ki je Linzu zabila zgolj en zadetek. Strelec Miha Verlič je priznal, da so zaradi plišastih igrač občutili dodaten pritisk.

Ljubljančani so v nedeljo odigrali še četrto domačo tekmo v sedmih dneh in še tretjič izgubili. Tokrat so bili nemočni proti razpoloženemu Linzu, ki je na trenutke dajal šolsko hokejsko lekcijo in pokazal, da je hokej lahko zelo preprost, če se le ne zapletaš v kombiniranje in iskanje idealnih rešitev. Zeleno-beli pač niso bili kos tekmecu, ki zaseda četrto mesto razširjenega avstrijskega prvenstva. Še več, skoraj niso bili kos tekmi Teddy Bear Toss, na kateri gledalci plišaste igrače na ledeno ploskev vržejo ob prvem domačem zadetku. Ta je padel šele v 53. minuti, ko so gostje vodili že s 5:0 in tudi v obrambi niso več delali "na polno", kot da bi si tudi oni želeli, da bi ljubljansko občinstvo vendarle še med tekmo lahko odvrglo "pliške". Zeleno-bele je še enkrat rešil Miha Verlič, eden redkih zmajev, ki mu lahko v letošnji sezoni samozavest iz tekme v tekmo raste. "Že nekaj zadnjih tekem imamo težave v napadu, saj nam ne uspe doseči zadetka. Večina ekip na domačem terenu doseže več kot en zadetek, nam pa to težko uspeva. Morda je tokrat tekma z medvedki ustvarila še dodaten pritisk na nas. Na ledu smo se zavedali, da nam ne gre, potem pa smo imeli v glavah še to, da moramo zadeti, da bodo navijači lahko zmetali igrače na led. Ko smo na koncu zadeli, smo občutili kar majhno olajšanje," je občutke, ki so jih obhajali med tekmo, strnil 22-letni Štajerec.

Mladost podleže pritisku. Kdo jih bo reševal po 17. januarju?

b>Ivo Jan se je že pred obračunom zavedal moči čete stratega Roba Dauma, o kateri je tudi po porazu govoril z izbranimi besedami: "Vedeli smo, kdo prihaja in kaj pričakovati proti Linzu. Ta je trenutno v zelo dobri formi, na zadnjih štirih tekmah so nanizali zelo prepričljive zmage. Na koncu je prevladala njihova izkušenost, saj so izkoristili prav vse napake, ki smo jih naredili, nas pa je to stalo točke. Linz je verjetno ena najboljših ekip v ligi, mi pa imamo res mlado ekipo. Praktično igramo z eno tujo okrepitvijo v napadu in tudi ta se je nekoliko poškodovala (s Pascalom Morencyjem naj ne bi bilo nič hujšega, op. a.). Morda zaradi mladosti včasih podležemo pritiskom, ampak kar zadeva pristop in borbenost, fantom nimam kaj očitati."

Jan je še enkrat poudaril, da se sezona za zeleno-bele začenja sredi januarja in da si do takrat želi okrepiti ekipo: "Nam je najpomembnejši 17. januar, ko se začne razigravanje. V rednem delu ne moremo nič več pridobiti, morda le samozavest, za katero verjamem, da bo prišla. Mi bomo vsako tekmo izkoristili za uigravanje. Nimam namena prav veliko spreminjati, zlasti mlade trojke (Ograjenšek, Koblar, Pešut, op. a.) ne. Želim si, da bi dobili še kakšnega igralca, ki bi nam pomagal, a do tja je še kar dolga pot. Trenutno igramo s tem, kar imamo." In s to ekipo se bodo morali znajti že v torek, ko se odpravljajo na Koroško, kjer bodo palice prekrižali s Celovcem, ki mu na zadnjih tekmah ne gre vse po načrtih. Bodo izkoristili slab trenutek Korošcev?

Ne spreglejte