Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 4. 2009,
13.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 10. 4. 2009, 13.16

8 let, 3 mesece

"Kenguruji" si želijo obstanka, selektor medalje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na svetovnem prvenstvu divizije I v Litvi pripisujejo Avstralcem največ možnosti za izpad v nižji razred tekmovanja. Priprave "kengurujev" na prvenstvo so trajale dober teden dni.

Za Avstralce je bila že uvrstitev v divizijo I lep uspeh, saj so napredovali v višji razred po osmih letih nastopanja v diviziji II. Na prvenstvih pod okriljem IIHF nastopajo sicer že od leta 1962, vendar nikoli niso imeli večjega uspeha, kar pa tudi ne čudi, saj v topli domovini ni prevelikega zanimanja za hokej.

Še največ izkušenj z nastopanjem na najvišji ravni ima selektor Steve McKenna, ki je v ligi NHL odigral 414 tekem. Slednji ima pred prvenstvo velike apetite oziroma kar nerealne: "Želim si zmag. Nič ne bi imel proti kakršni koli medalji. Nisem pod nikakršno iluzijo, da bi se to lahko zgodilo. To je le moj cilj." Realno pa ima Avstralija le cilj, in sicer obstanek v diviziji I.

Avstralija, ki igra državno prvenstvo povsem v drugačnem časovnem obdobju kot drugje po svetu, je pred prvenstvom odigrala eno prijateljsko tekmo. V Kanadi, kjer se pripravlja na prvenstvo, se je pomerila z mešano ekipo, kjer so nastopili igralci iz univerz in mladincev. Po pričakovanjih se je veselila zmage s 6:1. V Litvi bodo "kenguruji" nastopili v dodobra spremenjeni zasedbi glede na zadnje tekmovanje, saj bo manjkalo sedem igralcev, ki so v minulem letu zastopali zastavo Avstralije. "Tokrat nam ne bo moglo pomagati sedem igralcev, na katere bi sicer računal. Te bi morali sami plačati nekaj tisoč dolarjev za nastop, ob tem pa bi morali vzeti tudi dopust v službah," je o nenastopu igralcev dejal kanadski strateg.

Ne spreglejte