Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 2. 2016,
22.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings New York Islanders Jonathan Quick

Sreda, 10. 2. 2016, 22.45

8 let

Junak Kraljev Anže Kopitar s hat-trickom prehitel legendo kluba (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Junak tekme med New York Rangers in Los Angeles Kings je bil kdo drug kot Anže Kopitar, ki je dosegel kar tri gole. Kralji so do zmage prišli v podaljšku.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je ponoči blestel na tekmi severnoameriške lige NHL. K zmagi Los Angelesa po podaljšku v gosteh pri New York Rangers s 5:4 je prispeval kar tri zadetke.

Kopitar, ki je igral več kot 23 minut in štirikrat sprožil proti vratom, je zadel za 1:0, 3:3 in 4:4. Odločilni zadetek za zmago je dosegel Tanner Pearson v četrti minuti podaljška. Preostali gol pa je prispeval Marian Gaborik.

Prvi že v 33. sekundi

Za Kopitarja, prvi zadetek v Madison Square Gardnu je dosegel že v 33. sekundi, tretjega pa pol minute pred koncem rednega dela, ko je izsilil podaljšek, je bil to tretji hat-trick v karieri. Prvega je dosegel 11. marca 2011 proti Columbusu.

"Vsekakor je dobrodošlo, da smo povedli že v prvi minuti. Takšnega začetka smo si lahko le želeli. A nato smo malo popustili in oni so se vrnili močnejši, mi pa smo se le zavedli, da imajo izkušene igralce, ki znajo izkoristiti priložnosti. To se je tudi zgodilo, a na koncu smo zdržali in dobili dve točki, kar je najpomembneje. Mislim, da smo tokrat bolje drsali s ploščkom, v četrtek nas je prav to stalo zmago," je bil zmage vesel junak tekme, ki je ostal brez soigralca Mariana Gaborika.

Ostali brez Gaborika, prvič v sezoni v ogenj Budaj

Slovak se po srečanju z Dominicom Moorom ob koncu prve tretjine ni več vrnil na led. Utrpel na bi poškodbo spodnjega dela telesa (koleno). Tako se je Gaborik na seznamu poškodovanih Kraljev med drugim pridružil prvemu vratarju Jonathanu Quicku, ki se je poškodoval pred dnevi. V vratih je, potem ko je Jhonas Enroth večer prej branil proti NY Islanders, tako prvič v tej sezoni stal Petr Budaj in zaustavil 24 od 28 strelov. Na drugi strani je Antti Raanta ubranil 29 od 34 strelov.

Na dveh večnih lestvicah prehitel legendo

"To je bila njegova najboljša tekma sezone. Pa ne zato, ker je dosegel tri zadetke, ampak ker je bil vsestransko odličen. Bil je precej dominanten igralec," je slovenskega varovanca pohvalil trener Darryl Sutter.

Kopitar je odigral že 737. tekmo rednega dela sezone in s tem na večni lestvici Kraljev na sedmem mestu prehitel Butcha Goringa. Prav tako je z novimi tremi točkami, zdaj je pri 660, na večni lestvici učinkovitosti franšize prehitel Goringa in je zdaj šesti najučinkovitejši hokejist v zgodovini kluba.

Buffalo je s 6:4 odpravil Montreal. Dva gola je dosegel Marcus Foligno, izkoristil je tudi kazenski strel v zadnji tretjini, dvakrat je bil uspešen tudi Evander Kane, zadnji gol je dosegel ob koncu v nebranjeno mrežo. Buffalo je sicer zmagal šele drugič v 11 domačih tekmah, potem ko je skorajda zapravil vodstvo s 4:1.

Carolina je po kazenskih strelih z 1:2 izgubila proti Pittsburghu. Kris Letang je bil strelec odločilnega zadetka za pingvine pri kazenskih strelih, s tem pa je pokvaril praznik domači ekipi, ki si je ta dan izbrala za praznovanje okrogle obletnice osvojitve naslova prvaka lige NHL. Carolina je slavila leta 2006, od takratne postave sta zdaj v moštvu le še kapetan Eric Staal in vratar Cam Ward. Njegov tekmec v vratih Pittsburgha Marc-Andre Fleury se je tokrat izkazal z 29 obrambami.

Colorado je za zmago tudi potreboval kazenske strele, Detroit je ugnal s 3:2. Levji delež zmage je pomenil prispevek vratarja Semjona Varlamova, ki je zbral kar 43 obramb, na strelski strani ekipe pa je bil razpoložen Blake Comeau z golom v zadnji tretjini in še enim pri kazenskih strelih.

Tampa Bay je po podaljških s 4:3 ugnala Nashville, ki je imel tekmo pod nadzorom do zadnje minute, potem pa v 90 sekundah zapravil zmago. Najprej je Steven Stamkos izenačil le 27 sekund pred iztekom rednega dela, Tyler Johnson pa je nato po minuti podaljška zadel še za končnih 4:3 in za deveto zaporedno zmago na domačem ledu.

Arizona je s 4:1 odpravila Calgary. Shane Doan je zablestel z dvema goloma in podajo, s tem pa je tudi postal najboljši igralec po točkah v tem klubu v zgodovini. Zdaj jih ima 931 in je prehitel člana hrama slavnih Dala Hawerchuka, s svojim drugim zadetkom na tekmi pa je temu igralcu odvzel še en klubski rekord, dosegel je namreč že 123. "power-play" gol za to moštvo.

Ne spreglejte