Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 4. 2008,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 9. 4. 2008, 21.49

8 let

Jesenicam tekma in naslov državnega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Acronija Jesenic so z zmago z 2:1 na četrti tekmi finala hokejskega državnega prvenstva osvojili tudi naslov državnih prvakov s 4:0 v zmagah.

Na četrti tekmi finala slovenskega hokejskega državnega prvenstva je v moštvu ZM Olimpije namesto Todda Elika zaigral Brian Felsner, medtem ko je pri gostih bil tokrat v postavi tudi Aleš Remar.

Znova hitro vodstvo "železarjev"

"Železarji" so podobno kot na tretji tekmi prišli do hitrega vodstva (po minuti in štirih sekundah), ko je strel z modre črte sprožil Jurij Goličič in končal za hrbtom Klemna Mohoriča, ki bi lahko bolje posredoval. "Zmaji" so do prve resnejše priložnosti prišli v osmi minuti, ko je Brian Felsner iz ugodnega položaja streljal čez vrata. Dve minuti zatem so imeli domači 23 sekund dva igralca več na ledu, vendar se je Robert Kristan izkazal s številnimi lepimi obrambami (poizkusili Greg Kuznik, Kevin Mitchell, Tomaž Vnuk in Raffaele Intranuovo).

V 13. minuti je atraktivno s strelom iz obrata poizkusil Andrej Hebar, vendar se je končalo brez zadetka. Je pa uspelo že minuto zatem zadeti za 2:0 Paulu Healeyju, ki je v mrežo pospravil odbiti strel Uroša Vidmarja. Do konca tretjine Ljubljančanom ni kaj prida uspevalo v napadu, bi pa lahko znižali prav v zadnji minuti, ko sta imela Dejan Kontrec in Jaka Avgustinčič pred sabo le enega igralca, a se je z obrambo slednjemu znova izkazal "Lix".

Felsner napravil tekmo zanimivo

V drugi tretjini so uvodne minute minile praktično brez prekinitve, igra se je selila iz ene tretjine v drugo, Jeseničani pa so imeli rahlo terensko premoč, v kateri bi lahko dosegli tudi še kakšen zadetek (Luka Žagar in Damjan Dervarič sta zgrešila prazna vrata). Med 26. in 29. minuto je Olimpija pritisnila na nasprotnika, vendar je jeseniški vratar odbil ali ulovil vse strele na svoja vrata. Sledila je slabša igra, v kateri so še tisti redki streli, bolj kot ne, končali mimo vrat.

V 38. minuti je Dejan Varl na drugi vratnici našel Anžeta Terlikarja, kateremu je "Moho" obranil strel z zadnjimi močmi. Minuto zatem je igralcem Olimpije le uspelo znižati, ko je Dejan Kontrec izza nasprotnikovega gola lepo zaposlil Felsnerja, ki je znižal izid. Ob izteku tretjine je Mitchell napravil nespameten prekršek in Jeseničani so v zadnji del igre štartali z dvema igralcema več (na klopi za izključene je bil že Žiga Pavlin).

Vnuk zadel vratnico

"Zeleno beli" so se z igralcema manj obranili, v 44. minuti pa je Felsner podal do Vnuka, ki je plošček preusmeril v vratnico. Pet minut zatem je po desni strani lepo prodrl Jeremiah McCarthy, ki je prišel do strela. Po obrambi Kristana so gostje krenili v hiter protinapad, v katerem je akcijo z metom pod plošček prekinil Pavlin. Domači so imeli v 51. minuti igralca več, kar ni dolgo trajalo, saj so dve minuti zatem imeli sami za 43 sekund celo dva manj.

V 55. minuti je Jurij Goličič preigral Andreja Tavžlja in se sam znašel pred Mohoričem, ki je strel obranil z lovilko, minuto zatem pa je zaustavil nevaren poizkus Toma Hafnerja. Slednji je moral še v isti minuti na klop za kaznovane, vendar Olimpija ni uspela resneje ogroziti nasprotnikovih vrat. Ob koncu so domači poizkusili tudi brez vratarja, vendar brez uspeha in Jesenice so se veselile naslova državnega prvaka.

Ne spreglejte