Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 11. 2014,
12.11

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 6. 11. 2014, 12.11

8 let, 3 mesece

Japonci tudi s "krvnikoma" risov s svetovnega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovensko izbrano vrsto ob 20. uri čaka prva tekma turnirja evropskega izziva proti Japoncem, ti so v Ljubljano pripotovali tudi z junakoma zmage nad risi pred nekaj meseci.

Japonska in Slovenija sta palice do zdaj prekrižali desetkrat. Osemkrat je šlo zares – sedem obračunov na SP (pet zmag Slovenije, ena Japonske, en remi), en v kvalifikacijah za OI (slavje Japoncev po kazenskih strelih) –, dvakrat pa sta se izbrani vrsti pomerili na prijateljskih srečanjih in slavili vsaka po enkrat. Zadnjič sta si iz oči v oči stali aprila letos, ko so Japonci na SP divizije I Slovencem zadali tesen poraz (1:2). Junak srečanja v Južni Koreji, vratar Jutaka Fukufuji, ki je izbrancem Matjaža Kopitarja s 26 obrambami – klonil je le po strelu Žige Pavlina – povzročil nekaj sivih las, je na seznamu tudi za turnir v Tivoliju. Na odgovor, ali bo dobil priložnost za branjenje že zvečer, bo treba še počakati, je pa že zdaj jasno, da je na japonskem seznamu še en junak aprilske zmage, in sicer Denis Akimoto. Branilec je na zadnjem srečanju kot drugi premagal Andreja Hočevarja in s svojim sploh prvim zadetkom za člansko reprezentanco poskrbel za odmevno zmago Japoncev na prvenstvu.

Z enim zadetkom težko zmagaš

Čeprav obračun v Tivoliju nima tako velikega vložka, kot ga je imel tisti v Južni Koreji, ki Slovenije kljub spodrsljaju ni stal končnega uspeha, pomlajeni domači četi – tudi postava Japoncev, ki si skoraj vsi kruh služijo v klubih azijske lige, je seveda spremenjena – spodbude ne manjka. "Spomnim se prve tekme na svetovnem prvenstvu, ko smo jih nastreljali (razmerje strelov 27:15, op. a.), a naš napad ni bil učinkovit, tako da smo po dveh poceni zadetkih izgubili z 1:2. A to je za nami, gledamo naprej, imamo pa zdaj priložnost, da jim vrnemo," se je nesrečnega poraza dotaknil mladi branilec Miha Štebih.

Tudi napadalec Jan Urbas opozarja, da bo treba biti tokrat bolj učinkovit: "V Koreji smo imeli veliko več strelov, a če daš le en zadetek, je vsako ekipo težko premagati. Japonci so vsekakor dobro fizično pripravljeni, drsali bodo na vso moč, tako da bo to zagotovo težka tekma, na katero moramo iti stoodstotno pripravljeni."

Še preden bosta reprezentanci ob 20. uri stopili na ledeno ploskev, bosta tivolski led "preizkusili" Avstrija in Belorusija, ki bosta uvodno tekmo evropskega izziva začeli ob 16. uri.

Ne spreglejte