Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 5. 2012,
15.23

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 18. 5. 2012, 15.23

8 let, 1 mesec

Iz zmajevega gnezda v Francijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čedalje več slovenskih hokejistov se odloča za nadaljevanje športne kariere v Franciji, državi, kjer hokej iz leta v leto napreduje. Pridružil se je slovenski koloniji v Brianconu.

Nič drugače ni tudi s sedaj že bivšim hokejistom ljubljanske Olimpije Boštjanom Goličičem. ''To bo zame nov izziv. Sedaj sem bil tri leta v Ljubljani in sedaj sem se odločil, da moram v življenju poskusiti nekaj novega. Zato sem se odločil, da grem v tujino. Ponudila se mi je dobra priložnost, ki jo nameravam izkoristiti,'' nam je v pogovoru dejal 22-letni napadalec.

Tako bo v prihodnji sezoni mlajši od bratov Goličič nastopal v francoski ligi, kjer se bo pridružil rojakoma Jakobu Milovanoviču in Mitji Šivicu v vrstah Briancona. ''Sem 'na vezi' s slovenskima igralcema, ki že igrata v tem klubu. To je zelo dobro, saj ne bom edini. Sta tudi malce starejša od mene, tako da mi bosta lahko dala malce nasvetov, če jim bom potreboval. Prav tako pa je Slovenec tudi pomočnik trenerja Edo Terglav. Tudi to mi bo izjemno pomagalo pri tem, ko se bom navajal na novo okolje. Glavni trener pa je Kanadčan, tako da mislim, da bo vse potekalo v angleščini in ne bo problemov pri komunikaciji,'' je več o svojih pričakovanjih povedal obetavni igralec.

Kako je prišlo do odločitve, da zapusti klub pod Rožnikom? Dejal je, da mu vsekakor ni bilo lahko pri srcu, vendar se je na koncu le odločil, da se preizkusi v tujini: ''Kar nekaj časa sem razmišljal ali bi še ostal v Ljubljani ali ne. Po pogovoru z Matjažem Sekljem sem tudi kar nekaj časa premleval, kaj naj naredim. Na koncu sem se odločil za nov izziv in odhod v Francijo.'' Goličič, ki je v Olimpijo pred sezono 2009/10 prišel iz kanadske mladinske lige WHL, je v času igranja za zeleno-bele v ligi EBEL odigral 154 tekem, na katerih je dosegel 74 točk. V Francijo odhaja v začetku avgusta, ko se bodo tudi začele priprave njegovega novega kluba Briancona na novo sezono: ''Priprave v Brianconu se začnejo 13. avgusta. Ko sem se pogovarjal z vodilnimi možmi, so rekli, da lahko pridem tudi kakšen dan prej. Da se ustalim, najdem stanovanje, uredim avtomobil in vse ostale stvari.''

Ne spreglejte